Z OSKARJI NAGRAJENI FILMI NA CINESTAR TV 1

Najbolj glamurozna filmska revija na programu CineStar TV 1 bo v obdobju od 21 do 27. marca predstavila za oskarja nominirane in z oskarji nagrajene filme, ki vas bodo do potankosti pripravili na letošnjo podelitev in najpomembnejši dogodek v filmski industriji.

 

Podelitev najprestižnejših filmskih nagrad se nezadržno bliža, in raste tudi napetost pred glamuroznim večerom,  v katerem bodo najboljši od najboljših domov odnesli svoje zlate kipce. V noči z nedelje na ponedeljek (27. in 28. marca) po našem času se bo  odvila 94. podelitev oskarjev, in za dni pred samo podelitvijo je grupacija CineStar TV Channels na svojem najbolj gledanem programu, CineStar TV 1, pripavila Teden oskarjev, v sklopu katerega si boste vsak dan v večernem terminu lahko ogledali enega od vrhunskih naslovov, ki so se v zadnjih letih potegovali za to prestižno nagrado ali jo celo prejeli.

 

PREBERITE SI, ČESA VSE V TEDNU OSKARJEV NE SMETE ZAMUDITI NA CINESTAR TV 1:

 

I, TONYA (JAZ, TONYA)

PONEDELJEK, 21. MARCA, OB 20.45

 

 

Teden oskarjev začenjamo z biografsko pripovedjo o ameriški drsalki Tonyji Harding, dobitnici dveh olimpijskih medalj, ki je bila vpletena v največji škandal v zgodovini športa. V vlogi Tonyje blesti Margot Robbie; v njej se je potegovala za oskarja za najboljšo glavno igralko, medtem ko se Allison Janney lahko pohvali kot dobitnica oskarja za najboljšo stransko vlogo.

 

LION (LEV: DOLGA POT DOMOV)

TOREK, 22. MARCA, OB 20.45

Navdihujoča biografska drama režiserja Gartha Davisa, nominirana za kar šest oskarjev – med drugim tudi za najboljši film – je nastala na podlagi resnične zgodbe in knjige Dolga pot domov Sarooja Brierleya. Petletni deček iz Indije se zgubi na ulicah Kalkute, na tisoče kilometrov daleč od doma. 25 let pozneje se poda na iskanje svoje izgubljene družine, pri čemer se poslužuje aplikacije Google Earth. Dev Patel in Nicole Kidman, oba nominirana za najboljšo stransko vlogo, in Rooney Mara v neverjetni zgodbi o izgubljenem in najdenim življenju.

 

GREBEN REŠENIH (GREBEN REŠENIH)

SREDA, 23. MARCA, OB 20.45

 

Zgodovinska drama, prejemnica dveh oskarjev in nominirana še v štirih kategorijah – med njimi za najboljšo režijo (Mel Gibson) in za najboljšega glavnega igralca za (Andrew Garfield). V  najpomembnejši bitki na Tihem oceanu leta 194 se je en vojak junaško izkazal drugače, saj je, ne da bi izstrelil en sam naboj, rešil življenja mnogih in si prislužil častno odlikovanje.

 

THE FIGHTER (BOREC)

ČETRTEK, 24. MARCA, OB 20.45

V filmu navdušuje absolutni kralj filmske transformacije in za to vlogo z oskarjem nagrajen Christian Bale, ki se tudi sicer za svoje redno fizično povsem prelevi. Ob njem Mark Wahlberg njegovega brata, in skupaj se urita z zgodovinski naslov, ponovno združita  raztreščeno družino, se odkupita za grehe iz preteklosti in svojemu mestu naposled povrneta ponos.

 

LA LA LAND  (DEŽELA LA LA)

PETEK, 25. MARCA, OB 20.45

 

Petek je čas za dobitnika šestih oskarjev ter za pesem, ples in neverjetna igralca Ryana Goslinga in Emmo Stone v muzikalu La La Land. Priljubljeni  filmski parček igra dvojico sanjačev, ki skušata uspeti v Los Angelesu. Film je prejel rekordnih 14 nominacij, šest kipcev je osvojil: za najboljšo glavno igralko (Stonova), najboljšo izvirno glasbeno podlago (Justin Hurwitz), najboljšo režijo (Damien Chazelle), fotografijo (Linus Sandgren), izvirno pesem (City of Stars) in scenografijo.

 

SILVER LININGS PLAYBOOK (ZA DEŽJEM POSIJE SONCE)

SOBOTA, 26. MARCA, OB 20.45

 

Romantična mešanica drame in komedije je Jennifer Lawrence priskrbela njenega prvega oskarja za najboljšo igralko v glavni vlogi, film pa se je za nagrade sicer potegoval v kar osmih kategorijah, med njimi za najboljši film, najboljšega glavnega igralca (Bradley Cooper) ter za najboljšo stransko igralko (Jacki Weaver) in stranskega igralca (Robert De Niro).

 

SLUMDOG MILLIONAIRE (REVNI MILIJONAR)

NEDELJA, 27. MARCA, OB 20.45

Je to vaš zadnji odgovor? Dev Patel je Jamal Malik, in odgovoriti mora na še eno vprašanje, da zmaga na najslovitejšem kvizu!  Ne zamudite finale ciklusa z oskarji nagrajenih filmov in vrhunske drame, ki je osvojila osem zlatih kipcev.