VESOLJE MED NAMA – ZGODBA, KI NE POZNA RAZDALJE!

LJUBEZENSKA ZGODBA, KI NE POZNA RAZDALJE

VESOLJE MED NAMA

 

Od časov, ko je bila literatura še v povojih, od Platona do Shakespeara in Thoreauja, filozofe preganja uganka človeške potrebe po spletanju ljubezenskih odnosov. Sodobni filozofi in pisci niso nič manj obremenjeni s tem vprašanjem – od govora Lina Manuela Mirande ob prejemu tonyja za predstavo Hamilton do po-apokaliptičnih podob Margaret Atwood – ljubezen vedno prevlada. In ta potreba je osnovna nit Vesolja med nama: enostavno, a provokativno vprašanje, Kako daleč smo se pripravljeni podati, da najdemo iskreno povezavo s sočlovekom?

 
Dojenčkovo srce pred rojstvom utripne 54 milijonkrat. Srce odrasle osebe na potovanju z Zemlje do Marsa utripne 24,5 milijonkrat. V Vesolju med nama, sodobni ljubezenski zgodbi o dveh najstnikih z različnih svetov izvemo, da človeško srce ne pozna meja.

 

Kratka zgodba
Kmalu po prihodu na Mars, kjer namerava človeška rasa ustanoviti kolonijo, astronavtka med rojevanjem prvega človeškega bitja na planetu umre, ne da bi kdo vedel, kdo je otrokov oče. Tako se začne neverjetno življenje Gardnerja Elliota, radovednega in silno bistrega fantiča, ki odrašča v skrajno nekonvencionalnih okoliščinah in do svojega šestnajstega leta spozna zgolj 14 oseb. Medtem ko skuša dognati več o svojem očetu s planeta, ki ga sploh ne pozna, prek spleta naveže prijateljstvo z dekletom v Koloradu po imenu Tulsa. Njegovo prijateljstvo preraste v ljubezen in Gardner uredi vse potrebno, da prepotuje sončni sistem in se z njo sreča. Komaj čaka tudi, da izkusi vsa čudesa planeta, o katerih je na Marsu lahko zgolj bral. A izkaže se, da težnost Zemlje ogroža njegovo življenje; znanstveniki ugotovijo, da njegovi organi ne prenesejo zemeljskega ozračja. Tako se mora Gardner spustiti v tekmo s časom in naravo, da najde svojo ljubezen in osvoji njeno srce.
Igrajo Gary Oldman, Asa Butterfield, Carla Gugino, Britt Robertson in BD Wong. Scenarij za film je spisal Allan Loeb, režiral pa Peter Chelsom.

 

Ljubezensko zgodbo brez meja VESOLJE MED NAMA (The Space Between Us) si v kinu lahko ogledate od 22. junija. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.