VALERIAN IN MESTO TISOČERIH PLANETOV

SPEKTAKULARNA 3D IZKUŠNJA, KI PRESEGA MEJE VIDENEGA

 

Še teden dni nas loči od filmskega 3D spektakla leta 2017, vizionarske mojstrovine slavnega Luca Bessona, ustvarjalca uspešnic kot so filmi Peti element in Lucy. Vizualna poslastica VALERIAN IN MESTO TISOČERIH PLANETOV temelji na revolucionarni seriji belgijskih stripov Valérian et Laureline, na veliko platno v takšni razsežnosti pa je zgodbo želel Besson prenesti že dolgo časa, vendar za to ni imel prave tehnologije. Naposled mu je uspelo in tako nam bo postregel s filmom, ki presega meje domišljije. Naslednji teden, se vidimo v vesolju!

 

Kratka zgodba:
Piše se leto 2740. Valerian (Dane DeHaan) in Laureline (Cara Delevingne) sestavljata moštvo posebnih operativcev, zadolženih za vzdrževanje reda in miru na območjih, poseljenih z ljudmi. Na poseben ukaz ministra za obrambo se podata na nalogo v prečudovito mesto Alfa – nenehno razširjajočo se metropolo, v kateri so se skozi stoletja srečevala bitja z vseh kotičkov ozvezdja in si izmenjevala znanje, podatke in kulturna izročila. A v središču te živahne metropole tiči temačna sila, ki ogroža mirni in miroljubni obstoj tako imenovanega mesta tisočerih planetov, zaradi česar morata Valerian in Laureline razkrinkati to roparsko nastrojeno nevarnost in očuvati ne le Alfo temveč tudi prihodnost celotnega vesolja.

 
V filmski upodobitvi stripa igrajo še Clive Owen, Rihanna (za katero je Besson izjavil, da ima v filmu vidno vlogo in da se tega on neznansko veseli), Ethan Hawke, Herbie Hancock, Kris Wu in Rutger Hauer.

 
Luc Besson je o svojem največjem projektu povedal: »Jean-Claud Mézières, avtor stripa o Valerianu, je z mano sodeloval pri Petem elementu in me ves čas spraševal, zakaj ne posnamem ValerianaIn vedno znova sem mu odvračal, da ne morem. V stripu je zgolj deset, dvanajst človeških likov. Vsi ostali so Nezemljani. A ko sem videl film Avatar, so se zadeve, vsaj zame, spremenile. Od tistega trenutka dalje sem vedel, da so možnosti neomejene.«.

 
Spektakularno 3D poslastico VALERIAN IN MESTO TISOČERIH PLANETOV si boste na določenih velikih platnih lahko ogledali PREDPREMIERNO od 26. julija dalje, na rednem sporedu pa od 27. julija. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.