V KINA PRIHAJA DISNEYEVA ANIMIRANA PUSTOLOVŠČINA

V KINA PRIHAJA DISNEYEVA ANIMIRANA PUSTOLOVŠČINA, KI BO S SVOJO DOMIŠLJIJO, NENAVADNOSTJO IN SRČNOSTJO NAVDUŠILA PRAV VSE GENERACIJE

 

»Vedno sem ljubil velike pustolovske zgodbe – takšne, v katerih pustolovci najdejo skriti svet, kakršnega še nihče nikoli ni videl.«
– Don Hall, režiser animiranega filma Čudežni svet

 

 

Dih jemajoči svetovi v animiranih filmih Walt Disney Studia so vedno fantastični in osupljivi, ter nas vabijo v kraje, videne le na robu naše domišljije. Toda noben svet še ni bil tako čudovito nenavaden kot je svet Disneyeve zadnje animirane pustolovščine. Odpotujte globoko v obširni in skriti  »ČUDEŽNI SVET«, kjer vas pričakujejo nenavadna bitja, grozeče nevarnosti in še nikoli videne dogodivščine.

 

 

V izvirni akcijski komični pustolovščini Walt Disney Studia »ČUDEŽNI SVET« spoznamo družino Clade, legendarne raziskovalce, ki se poskušajo znajti v tej nikoli videni deželi, družbo pa jim dela nenavadna ekipa pomočnikov, ki vključuje nahajivo packo Tleska, tri-tačkastega psa Legendo in množico čudnih, požrešnih bitij.

 

 

Ta izjemno čuden, nenavaden svet je pravzaprav prispodoba planeta Zemlje, pove režiser Don Hall: »Vse se je začelo z mislijo na moje sinove in svet, ki ga bodo za nami podedovali,« pravi. »Kako se ta svet razlikuje od tistega, ki sem ga jaz podedoval od mojega očeta? Kako smo lahko dobri predniki tistim, ki nam sledijo?«
Hall se je oprijel ideje o očetih in sinovih – kako na svet ne gledajo vedno skozi iste oči. »Z mojim očetom imava odličen odnos,« pravi. »On je kmetovalec, jaz pa sem mu med odraščanjem pri tem pomagal. Vendar pa se je vse spremenilo, ko sem bil star okoli 14 let. Nenadoma sem moral sejati in početi kmetovalske stvari na višji ravni, česar pa preprosto nisem želel. To nisem bil jaz. Na koncu se je vse dobro izteklo, vendar pa sem se spomnil na to izkušnjo in pomislil, da bi bilo zanimivo raziskovati odnose med očetom in sinom, ter kakšna pričakovanja namenjamo svojim otrokom – namerno ali nenamerno.« V svojem bistvu je »ČUDEŽNI SVET« zgodba o družini, natančneje o treh različnih generacijah družinskih članov, kjer vsak od njih išče svoje mesto v svetu.

 

 

 

Animirana pustolovščina čudežni svet bo s svojo nenavadnostjo, barvami, rastlinami, bitji in srčno družinsko zgodbo navdušila tako otroke kot odrasle. Svet, ki ga je Walt Disney ustvaril je tako zelo drugačen od našega – vsaka rastlina je premišljeno ustvarjena, vsako bitje tako prikupno a hkrati tako zelo nenavadno, da se v svet enostavno zaljubimo, hkrati pa spoznamo, da je v svojem bistvu zelo podoben našemu, za katerega se moramo boriti, da ga obdržimo.

 

 

Na naša velika platna prihaja izjemna, SINHRONIZIRANA različica ČUDEŽNEGA SVETA, glasovna zasedba pa vključuje igralca Miho Rodmana kot Vohljača Cladea, družinskega človeka, ki se znajde zunaj svoje cone udobja na nepredvidljivi misiji; Gabra Kristjana Trseglava kot velikega raziskovalca in Vohljačevega očeta, znanega po celem svetu in Uroša Steklaso kot Vohljačevega 16-letnega sina Ethana, ki hrepeni po novih pustolovščinah. Karin Komljanec je Meridian Clade, Vohljačeva partnerica in izurjena pilotka, Iva Krajnc Bagola pa je prevzelo vlogo Callisto Mal, bojevito vodjo raziskovanja Čudežnega sveta. Poleg omenjenih so svoje glasove posodili tudi Uroš Buh (Poročnik Duffle), David Dekić – Amaro (Caspian), Manca Kepic (Azimuth), Klara Kastelec (Kapitanka Pulk), Jaka Dolinšek (Diazo), Lucija Grm (Roe), Rok Mlinar (Kardez), Gal Butenko Černe (Rory) in Srđan Milovanović, ki je pripovedovalec.

 

DISNEYEV ČUDEŽNI SVET v distribuciji Blitza Slovenije v kina prihaja 24. novembra, tudi v 3D različici. Vstopnice so že v prodaji na spletu ali blagajnah Cineplexxov, Mariboxa in Koloseja.