V DIGITALNE VIDEOTEKE PRIHAJA ŠE VEČ FILMSKIH USPEŠNIC

#OstaniDoma, saj v digitalnih videotekah nadaljujemo z novimi filmskimi uspešnicami iz distribucije podjetja Blitz. Od 16. aprila je na voljo tudi najnovejši film edinstvenega Guya Ritchieja Gospodje z izjemno igralsko zasedbo. Za najmlajše smo pripravili animirani film Ledena pustolovščina, ljubiteljem dobitnice oskarja Anne Hathaway in za oskarja nominiranega Marka Ruffala pa ponujamo resnično zgodbo Kalne vode. V tednu od 23. aprila pričakujte še naslednje uspešnice: Obsedenost, Prekleta Mary in 21. mostov s Chadwickom Bosemanom v glavni vlogi.

 

V nadaljevanju si preberite, kateri veliki filmski naslovi vas čakajo v digitalnih videotekah. Podrobnosti o ponudbi poiščite pri svojem operaterju, mi pa izdvajamo najbolj privlačne naslove.

 

 

GOSPODJE (THE GENTLEMEN)

 

Režiser in scenarist Guy Ritchie, ki je na filmski umetnosti pustil neizbrisen pečat s svojimi filmi Sherlock Holmes, Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki ter Pljuni in jo stisni, predstavlja Gospode, prefinjeno akcijsko komedijo z izjemno igralsko zasedbo. Zgodba govori o ameriškem priseljencu Mickeyju Pearsonu (Matthew McConaughey), ki je v Londonu s preprodajo marihuane zgradil sila donosno mamilarsko carstvo. Ko se razve, da namerava svoj posel prodati, cela vrsta slikovitih zločincev sproži deročo reko spletk, zarot, podkupovanj in izsiljevanj, upajoč, da jim uspe prevzeti njegov teritorij. McConaughey vodi igralsko zasedbo, v kateri so še Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell in Hugh Grant.

 

 

LEDENA PUSTOLOVŠČINA (ARCTIC JUSTICE)

 

Aaron Woodley, režiser animiranega celovečerca Spark, je poskrbel za novo akcijsko risanko, v kateri bo uživala celotna družina. Polarni lisjak Swifty je zaposlen na pošti, a sanjari, da bo nekega dne postal eden od slovitih polarnih haskijev v poštni vpregi Da bi dokazal svoje sposobnosti, prevzame poveljstvo nad enimi od sanmi in na skrivno lokacijo dostavi skrivnostno pošiljko. Tam naleti na skrito trdnjavo, ki ji poveljuje zlobni Otto Von Walrus s svojo vojsko nenavadno vljudnih njork. Swifty odkrije, da namerava Walrus vrtati pod z ledom pokrito površino in sprostiti starodavni plin, ki bo raztopil ledeniški pokrov; skuša ga zaustaviti s pomočjo četice svojih prijateljev. Glasove so likom posodili Jeremy Renner, John Cleese, Alec Baldwin, James Franco, Heidi Klum, Omar Sy in Anjelica Huston.

 

 

KALNE VODE (DARK WATERS)

 

Pretresljiva in junaška zgodba o pohodu enega človeka za zaščito okolja. Korporativni odvetnik Rob Bilott, (za oskarja nominirani Mark Ruffalo) je, zahvaljujoč v glavnem svojemu uspešnemu zastopanju velikih kemičnih tovarn, ravnokar postal partner v prestižni odvetniški pisarni v Cincinnatiju. A kmalu si pride navzkriž s samim seboj: v stik z njim namreč stopita dva kmeta iz Zahodne Virginije, češ da tamkajšnja tovarna DuPont, ki jo Bilott zastopa, odvaja strupeno odplako naravnost na njihova polja in jih zastruplja ter ubija njihovo živino. Billot skuša odkriti, kaj se v resnici dogaja, in s pomočjo starejšega partnerja iz pisarne Toma Terpa (dobitnik oskarja Tim Robbins) vloži skupinsko tožbo, ki sproži 15-letno bitko, zaradi katere se na kocki ne znajde le njegov odnos s soprogo Sarah (dobitnica oskarja Anne Hathaway), temveč tudi njegov ugled, zdravle in eksistenca.

 

 

OBSEDENOST (THE TURNING

 

Kaj, če ne moremo verjeti tistemu, ki pripoveduje zgodbo, ker nam namenoma laže ali pa ker je njihovo dojemanje resničnosti povsem izkrivljeno? Scenarista Chad in Carey W. Hayes, ki se podpisujeta pod franšizo Priklicano zlo, sta poskrbela za film Obsedenost, ki nas vodi na skrivnostno razpadajoče posestvo v zvezni držav Maine; tu naj bi na novo izbrana varuška (Mackenzie Davis) skrbela za dva otroka, ki sta ostala brez staršev. Kmalu se ji posveti, da tako otroka kot dvorec skrivajo zlovešče skrivnosti in da ni vse tako,kot se zdi.

 

 

PREKLETA MARY

 

Scenarist filma Nevarnost iz globine predstavlja novo grozljivko z morske gladine. Vojaški kapitan in pomorski strokovnjak David (dobitnik oskarja Gary Oldman) bi svoji družini – soprogi Sarah, najstniški hčeri Lindsey in osemletni Mary – rad zagotovil lepše življenje. Sarah skuša prepričati, da je njihov porok za srečo in blagostanje jadrnica, stara sedemdeset let, katere skrivnostno poreklo je menda še starejše. Obnovijo jo in ji dajo ime Mary. A kmalu potem, ko se podajo na potovanje, se nad Davida in njegovo družino zgrnejo nenavadni in grozljivi dogodki. Sredi ustrahovanja in napetosti ladja skrene s svoje zastavljene poti in jasno postaja, da družino na morju čaka še hujše zlo …

 

 

21 MOSTOV (21 BRIDGES)

 

21 mostov je zgodba o newyorškem detektivu Andreu Davisu (Chadwick Boseman), ki po vsem mestu preganja dvoje morilcev policista. Davisova neutrudna preiskava razkrije tudi množično zaroto, in nejasno postane, koga dejansko preganja – in kdo preganja njega. Preiskava je čedalje bolj intenzivna in policija se zateče k skrajnim ukrepom, da preprečijo pobeg morilcev z Manhattna: Davis oblastem zaukaže, da zapro vse mostove – natanko 21 jih je – da preprečijo kakršen koli odhod z otoka ali prihod nanj.

 

Zato #OstaniDoma in iz udobja svojega fotelja uživaj v najboljših filmih.