UTOPIJA: VAŠ NOVI PREGREŠNI UŽITEK NA PROGRAMU CINESTAR TV PREMIERE 1

Utopija je nova nadaljevanka na programu CineStar TV Premiere 1, ki je nekaj najbolj čudnega in najboljšega, kar boste v svojem življenju kdaj videli. Spremljajte jo od 10. avgusta od ponedeljka do četrtka ob 9h zvečer in se potopite v dramatične in napete trenutke, kakršne bi si žele sleherni teoretik zarote!

 

Vse odkar so prvič zavrteli že prvi del, britanska nadaljevanka Utopija ne preneha dvigati prah. Kritiki in ljubitelji tega žanra so o tem nadvse nenavadnem izdelku pisali slavospeve in ga kovali v zvezde, širša javnost pa je kaj hitro začela TV hišo BBC zasipati s pritožbami in tožbami. Ni čudno, saj gre za res slikovito, edinstveno in grafično nadvse posebno nadaljevanko.

 

RISOROMAN, NE STRIP!

 

Serija, ki jo opisujejo kot dramo o teorijah zarot, prikazuje zgodbo posameznikov, ki začno iskati risoroman (ne navaden strip!) z naslovom The Utopia Experiments – Eksperimenti Utopije, v katerem naj bi se nahajali odgovori na mnoga vprašanja o prihodnosti, pa tudi o pojavu nekaj uničujočih epidemij. Potem ko tem posameznikom roman pride v roke, se zanje začne zanimati tajna in silno vplivna organizacija Mreža, ki bi zadevo rada dobila v svojo last.

 

Člani Mreže se ne obotavljajo uporabiti kakršnihkoli sredstev, ki jim znajdejo pri roki, da bi se dokopali Utopije, pri čemer se precej pogosto poslužujejo sila krvavih in domiselnih umorov. V prvem delu gledalci že spoznajo, kaj imajo skupnega ploskanje, čiliji, iztrebljevalec in ena čisto navadna žička; kot dodano napetost pa bodo lahko skupaj z liki odkrivali tudi odgovora na vprašanji, ki se skozi nadaljevanko nenehno ponavljata: kje je Jessica Hyde in kakšno vlogo ima pri vsem tem – zajec?

 

ODZIV KRITIKOV IN OBČINSTVA

 

Po predvajanju prvega dela enajstdelne nadaljevanke je bila javnost presenečena nad odzivom kritikov. V Huffington Postu so zapisali, da je Utopija »enostavno najboljša televizijska nadaljevanka, kar so jih kdaj imeli priložnost gledati,« na splošno cenjeni Guardian pa jo je opisal kot »neverjetno nasilno, prostaški in krvavo«. Kritiki Telegrapha so izjavili, da so se ob gledanju Utopije počutili kot pravi packi in da je nadaljevanka »pravi užitek, čeravno občasno naravnost pregrešen«.

 

Gledalci sami so ji na portalu IMDb dodelili oceno 8,4 in pri tem poudarili, da je »fascinantna, napeta, vznemirljiva« ter »pogumna, briljantna, originalna, a hkrati prav znana«. Rotten Tomatoes jo je okrasil celo s 100 odstotki. In nenazadnje je njeno izjemnost prepoznala tudi stroka – nadaljevanka se ponaša z mednarodnim emmyjem za najboljšo dramsko serijo.

 

ZNANI OBRAZI NEODVISNEGA FILMSKEGA POSLA

 

Če spremljate britansko filmsko prizorišče, boste z lahkoto prepoznali domala vse igralce v Utopiji. Adeel Akhtar, ki ga javnost pozna po filmih Murder Mystery in Diktator ter po nadaljevalkah Nočni receptor, Nesrečniki in Ubij Eve, igra Wilsona, frika, ki obožuje teorije zarote in se nenehno domišlja, kako se bo rešil, če po kakšnem naključju dejansko pride do kakršnekoli tragedije. Je ponosen lastnik jedrskega skladišča in po spletu pogosto teoretizira o alternativni »resničnosti«, dokler se ne zaplete v zgodbo o Utopiji.

 

Neil Maskell igra Arbyja, glavnega atentatorja Mreže, ki ga je vzgojila v hladnokrvnega morilca, ne da bi kdaj karkoli vedel o svoji družini – vse dokler v Utopiji ne izve za svojega očeta, kar mu življenje postani na glavo. Maskella ste lahko videli že v nadaljevanki Birminghamske tolpe v vlogi Churchilla, v zf nadaljevanki Ljudje pa kot detektiva Drummonda. Za seboj ima res občudovanja vredno in bogato igralsko kariero, in navdušil vas bo tudi tu.

 

Opozorili bomo še na Alistairja Petrieja, ki igra Geoffa, ministra za zdravje, ki v svojem resorju skriva precej več kot le interes za javno zdravstvo. Petrie se lahko pohvali z neverjetnim številom filmskih in televizijskih naslovov v svoji biografiji: od franšize Vojne zvezd in kultnega filma Dirka življenja vse do nadaljevanke Nočni receptor, v kateri je prav tako sodeloval z Akhtarjem.

 

Utopija se bo premierno začela vrteti na programu CineStar TV Premiere 1 kanalu 10. avgusta ob 9h zvečer, gledalce pa od ponedeljka do četrtka čaka po en del. Potopite se v svet teorije zarot, zajcev, spleta, nasilnih prizorov in neverjetnih zapletov, in, verjemite nam – ne boste ostali hladni!

 

P.S. Kje je Jessica Hyde???