TRETJA SEZONA BRITANSKE KRIMI NADALJEVANK ‘Broadchurch’ KMALU NA CineStar TV Action&Thriller

‘Broadchurch’, ena najbolj priljubljenih krimi nadaljevank,se bo predvajala od ponedeljka do četrtka v večernem terminu na CineStar TV Action&Thriller od 19. aprila dalje.

 

Britanci znajo res narediti napeto in jedrnato kriminalistično nadaljevanko, kar je potrdil tudi svetovni uspeh priznane in nagrajene nadaljevanke Broadchurch, katere 3. sezona se začne predvajati v ponedeljek, 19. aprila, v večernem terminu na CineStar TV Action&Thriller.

 

Tretja in zadnja sezona priznane britanske mini-nadaljevanke, ki se dogaja tri leta po dogodkih v drugi sezoni. Skozi osem delov spremljajo primer spolnega napada na lokalno žensko na prijateljičini zabavi ob rojstnem dnevu v izmišljenem, slikovitem mestu Broadchurch v Dorsetu v Angliji. Zvezde nadaljevanke, David Tennant, Olivia Colman in Jodie Whittaker, se tudi v zadnji sezoni vračajo v svojih vlogah. Zanimivo je, da je Broadchurch uspel zbrati igralce, ki so še kako znani tistim, ki aktivno spremljajo britansko TV sceno. Gotovo vam bo všeč dinamika med Davidom Tennantom in Jodie Whittaker, ki sta se že v preteklosti srečala pri priljubljenem Doktorju Who.

 

Ta napeta in vznemirljiva detektivska nadaljevanka je hitro prišla na seznam „must watch“ vseh ljubiteljev krimi zvrsti. Prva je sezona je nominirana za nagrado BAFTA kar v sedmih kategorijah, nagrado za najboljšo igračko je dobila Olivia Colman, David Bradley je nagrajen za stransko vlogo, Broadchurch pa je razglašen za najboljšo nadaljevanko. Ob tem je Broadchurch dobil tudi nagrado za najboljšo glasbo.

 

Druga sezona je bila posneta v strogi tajnosti, zato niti novinarji niso imeli podatkov vse do premiere prve sezone. Zgodba sedem mesecev po prvi sezoni spremlja znova odprt star primer Aleca Hardyja, ki ga preganja že nekaj let, kot tudi sojenje za umor Daniela Latimerja iz prve sezone nadaljevanke.

 

Tretja sezona je navdušila kritiko in občinstvo ter jo ocenila z visoko oceno 8,3 na IMDB-ju in kar z 98% na Rotten Tomatoes. Nadaljevanka je postavila visoka merila za vse bodoče policijske procedure z mešanico družbeno občutljivih tematik in negotovim misterijem.

 

Mini-nadaljevanko Broadchurch spremljajte od 19. aprila na CineStar TV Action&Thriller, točni termin predvajanja prvega dela pa lahko najdete na web strani.