TRD OREH 2 – NAJBOLJ ODŠTEKANA ANIMIRANA PUSTOLOVŠČINA!

Zadnji dan počitnic prinaša najbolj pričakovano animacijo tega poletja!

 

Sandi in njegov Frend iz risane uspešnice Trd oreh se vračata v nadaljevanju, v katerem se živali zoperstavijo hudobnemu županu, da bi rešile park, v katerem živijo. Na zadnji dan poletnih počitnic se nam obeta še več zabavnih dogodivščin in še več smeha!

 
Kratka zgodba:
Veveriček Sandi (glas mu posoja Aleksander Golja), njegov prijatelj, mops Rubens (Blaž Šef) in njegov najboljši podganji prijatelj Frend živijo v nedavno zaprti trgovini oreščkov. Hrane je na pretek in življenje je prečudovito… dokler trgovine ne raznese v skrajno čudni eksploziji. Po neuspešnem iskanju hrane po vsem mestu se Sandi vrne v Park svobode. Rdeča veverička Miša (Tina Ogrin) je presrečna, da živali spet živijo skupaj v parku, kot si je to bila zamislila mater Narava.

Toda na Sandijevo nesrečo in nesrečo vseh drugih živali ima župan, najbolj pokvarjeni politik v mestu, s parkom povsem drugačne načrte. Kadar se zazre skozi okno svoje razkošje pisarne, ne vidi lepote parka, temveč dragoceno lastnino mesta, na kateri bi lahko s pozidavo služili bajne denarce. Na tiskovni konferenci tako naznani, da bodo Park svobode prerili z buldožerji in na njem postavili zabaviščni park – to je vendar v interesu vseh!

Nad park se začno valiti županovi delovni stroji in Sandi se z živalmi odpravi v obrambo. Brezglavo se spusti v boj, nagaja delavcem in velikanskim strojem. Živali družno prelisičijo delavce in jih zaustavijo – vsaj začasno. Kajti medtem ko živali praznujejo zmago, ima župan že druge načrte.
Skupina napadalnih uslužbencev službe za nadzor nad živalmi, ki jih vodi zlobni Štefan, se zgrne nad park in uniči vse pred seboj. Živali jim niso kos in se urno umaknejo. Še huje: županova hči Tina ugrabi Mišo. Sandi in Frend se podata na nevarno pustolovščino po mestu, da jo rešita. Pri tem se soočita z nevarnim g. Čangom, žilavim mestnim miškom, ki obvlada smrtonosne veščine kung-fuja.
Otvoritveni večer zabaviščnega parka je vse bliže in živali se morajo združiti, da osvobodijo Mišo, zaustavijo župana in za vselej obvarujejo Park svobode.

 

Režiser zabavne animacije Cal Brunker je povedal: »Ko sem se lotil pisanja in režije Trdega oreha 2, sem hotel posneti film, ki bo večji in zabavnejši kot prvi; mislim, da smo to tudi dosegli. Uspeli smo vzeti vse, kar je bilo gledalcem glede likov v prvem filmu všeč, in to še nadgraditi, pri tem pa podati novo, vznemirljivo zgodbo. Režiranje tega filma mi je ponudilo priložnost, da sodelujem s sijajno ekipo umetnikov z vsega sveta. Prek sto petdeset jih je v dveh letih sodelovalo pri projektu in ustvarjalo like, animacijo, sceno, rekvizite, glasbo in ostalo, zaradi česar je film oživel. Ustvarjanje risanega filma je počasen, premišljen proces, zato je bilo prečudovito videti, kako se skozi produkcijo vse postavlja na svoje mesto. Mislim,da je film videti izjemno in da je dokaz nadarjenosti vseh, ki so pri njem sodelovali.«.

 

Odbit in nadvse zabaven risani film TRD OREH 2: ŠE TRŠI, ŠE BOLJ NORI si boste na velikih platnih lahko ogledali od 31. avgusta dalje. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.