TA ČETRTEK BO SLOVENIJO ZAJEL GEOVIHAR!

Si predstavljate, da bi človeštvo lahko nadzorovalo vreme? Bi se za vselej znebili naravnih nesreč ali zabredli v še večjo katastrofo? Ta četrtek na velika platna prihaja akcijski znanstveno-fantastični film GEOVIHAR, ki govori ravno o tem, da nekaterih stvari enostavno ne moremo nadzorovati.

 

Po seriji naravnih katastrof nezaslišanih razsežnosti, ki so ogrozili Zemljo, so se zbrali voditelji držav in ustvarili dovršeno mrežo satelitov, s katerimi je mogoče nadzorovati podnebje; tako so poskrbeli, da je življenje na planetu varnejše. Toda zdaj prihaja do težav – sistem, ki so ga bili zgradili, da bi zaščitili planet, le-tega zdaj napada; začela se je tekma s časom, in potrebno je ugotoviti, kaj je dejanska grožnja, preden vseobsegajoči geovihar z Zemlje zbriše vse – in vsakogar.

 

Gerard Butler igra znanstvenika, ki ob pomoči brata Maxa (Jim Sturgess) dobi nalogo, da razvozla napako satelitskega progama. Abbie Cornish je agentka varnostne službe Sarah Wilson, igrajo pa še Alexandra Maria Lara, Daniel Wu, Adepero Oduye, Amr Waked, Robert Sheehan, Eugenio Derbez ter oskarjeva nominiranca Ed Harris in Andy Garcia.

 

Dean Devlin, sicer scenarist in producent filmov, kot je Independence Day, se tokrat prvič preizkuša kot režiser, in to po scenariju, ki ga je spisal skupaj s Paulom Guvotom. Producirali so David Ellison, Devlin in Dana Goldberg. Izza kamer so sodelovali še  direktor fotografije Roberto Schaefer, scenograf Kirk M. Petruccelli, kostumografinja Susan Matheson in strokovnjak za vizualne učinke Jeffrey A. Okun. Glasbo je zložil Pinar Toprak.

 

GEOVIHAR na velika platna prihaja že ta četrtek, 19. oktobra. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.