SCARLETT JOHANSSON NEIZPROSNA V SVETOVNEM HITU GHOST IN THE SHELL

V TEŽKO PRIČAKOVANI FILMSKI UPRIZORITVI SVETOVNO ZNANE ANIME USPEŠNICE GHOST IN THE SHELL (DUH V ŠKOLJKI)

 

Samo teden dni nas loči do težko pričakovanega vizualnega spektakla GHOST IN THE SHELL (Duh v školjki), posnetem po istoimenskem svetovno znanem japonskem stripu umetnika Masamuna Shirowa. Film predstavlja osupljivo zgodbo o morebitnem svetu prihodnosti, kjer se zabrišejo meje med človeštvom in umetno inteligenco.

 

Postavna Major (Scarlett Johansson) je hibrid med človekom in kiborgom, zaradi posebnih bojnih sposobnosti pa jo postavijo za vodjo enote Sekcije 9, ki se ukvarja z najnevarnejšimi zločinci. Njihova glavna tarča je ekstremist, ki goreče nasprotuje kibernetični tehnologiji. Toda v nasilnem svetu, kjer ne moreš nikomur zaupati, se resnica razkrije šele takrat, ko si drzneš odstraniti tančice svoje lastne preteklosti.

 

Poleg Scarlett Johansson v filmu igrajo še Michael Pitt, Juliette Binoche, Michael Wincott, Pilou Asbæk, Rila Fukushima, Chin Han in Takeshi Kitano.

 

Film DUH V ŠKOLJKI (Ghost in the Shell) si na velikih platnih lahko ogledate od 30. marca dalje, tudi v 3D verziji. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.