PRVI SEZONI ODLIČNE BRITANSKE KRIMI NADALJEVANKE BROADCHURCH PRIHAJATA NA CINESTAR TV PREMIERE 1

Britanci znajo res posneti napeto in jedrnato kriminalistično nadaljevanko, kar je potrdil svetovni uspeh nadaljevanke Broadchurch, ki se bo začela predvajati na CineStar TV Premiere 1 23. septembra. Prvi sezoni se bosta predvajali od ponedeljka do četrtka ob 21.00.

 

Britanska detektivska nadaljevanka Broadchurch je kmalu prišla na seznam nadaljevank, ki si jih je treba nujno ogledati. V glavnih vlogah sta David Tennant in Olivia Colman, zgodba pa se odvija v britanskem mestu Broadchurch. Prva sezona nas vpelje v umor 11-letnega Daniela Latimerja, čigar truplo najdejo na obali ob vznožju prepada. Čeprav je vsa skupnost zgrožena in pretresena do temeljev, je naloga detektivov Aleca Hardyja (Tennant) in Ellie Miller (Colman) odkriti, kdo v tej skupnosti je morilec, naj se še tako dobro skriva.

 

Scenaristi in tvorec nadaljevanke Broadchurch so morilca razkrili samo Oliviji Colman in to med avdicijo, zato je morala Colmanova še kako dobro ohraniti to skrivnost, saj drugi igralci niso poznali scenarija zadnjega dela, dokler ni prišlo na vrsto njegovo snemanje, zato so celo že stavili, kdo je morilec.

 

Drugo sezono so posneli v strogi tajnosti, tako da tudi novinarji niso vedeli ničesar vse do premiere prvega dela. Dogaja se sedem mesecev po koncu prve sezone, spremlja pa odprtje starega primera Aleca Hardyja, ki ga preganja že nekaj let, prav tako pa tudi sojenje morilcu Daniela Latimerja.

 

 

Čudovita narava in vrhunski igralci

 

Če želite obiskati slikovito mesto Broadchurch, si morate ogledati Dorset, kjer je znamenita čer, ki je na seznamu stvari, ki si jih morate nujno ogledati ob obisku Velike Britanije. Del nadaljevanke je posnet v Clevedonu, angleškem mestu, ki sodi k severu Somerseta. Mestne skupnosti so za turiste, željne Broadchurcha, pripravile tudi posebne izlete, kjer si lahko v enem dnevu ogledate vse lokacije, domačini, ki so sodelovali pri snemanju, pa bodo z veseljem delili kakšno anekdoto.

 

Zanimivo je, kako je Broadchurch uspel zbrati igralce, ki so še kako znani tistim, ki aktivno spremljajo britansko TV sceno. Gotovo vam bo všeč dinamika med Davidom Tennantom in Jodie Whittaker, ki sta se že prej srečala v priljubljenem Doktorju Whoju.

 

Broadchurch je nominiran za sedem BAFT, Olivia Colman je dobila nagrado za najboljšo igralko, David Bradley je nagrajen za najboljšo stransko vlogo, Broadchurch pa je razglašen za najboljšo nadaljevanko. Ob tem je Broadchurch  dobil tudi nagrado za najboljšo glasbo. Britansko kriminalistično čudo se bo začelo predvajati 23. septembra ob 21.00 na CineStar TV Premiere 1, o nadaljevanki pa lahko več izveste na uradni spletni strani CineStar TV Channels.