PREDPREMIERNI DAN POPULARNEGA NORDIJSKEGA SUPERJUNAKA // THOR: LJUBEZEN IN GROM – ŽE V KINU

Novo poglavje v sijajni MARVEL franšizi Thor, je s četrtim delom s podnaslovom »Ljubezen in grom« včeraj predpremierno prispel v kina po Sloveniji.

 

Veteran MCUja, Chris Hemsworth je ponovno upodablja THORA in to v že četrtem, tokrat najbolj zabavnem delu do sedaj. Nekoč aroganten in impulziven princ, ki ga je oče Odin pregnal iz Asgarda je na svoji poti doživel tako vzpone kot padce in začenja verjeti, da vsak, ki ga ima rad, umre. Po bitki za Zemljo se odreče prestola Novega Asgarda in se odpravi na pot samoodkrivanja. Ampak, ko se pojavi nov sovražnik z misijo, da uniči vse bogove, se Thor odloči da ga ustavi.

 

Skozi film je prisotna tema tudi ljubezen, saj se vrne Thorovo bivše dekle, Jane Foster, a so Taika Waititi in ekipa odločili dodati tudi ogromno groma v film. Kot pravi Waititi: »Thor: Ljubezen in grom je podoben Ragnaroku v smislu stila, ampak smo želeli ustvariti svetove in suituacije, ki bi lik Thora še povzdignili.«

 

Vrhunska zvezdniška ekipa je poleg Chrisa Hemswortha sestavljena tudi iz igralcev Natalie Portman, Christian Bale, Tessa Thompson, Russell Crowe, Taika Waitit, Chris Pratt, Karen Gillan, Pom Klementieff in drugi.

 

Predpremierno smo si v Sloveniji Marvelov spektakel ogledali na velikih platnih večjih kinematografov, v Cineplexxu Ljubljana, v Supernovi Rudnik pa se je v okviru Večera superjunakov odvila tudi posebna premiera filma, ki so si ga prvi gledalci lahko ogledali v Real 3D Dolby Atmos formatu. Tako so med prvimi gledalci v razprodani dvorani bili tudi Pero Martič in Challe Salle s svojima spremljevalkama, Klemen Bunderla, Tanja Divac, Kaya Solo, Aleš Bravničar, Primož Benko, Andrei Lenart in Nives Orešnik ter Jani in Teja Jugovic. Večer je povezoval Uroš Bitenc.

 

Večer superjunakov je popestrila ekipa cosplayjerjev Na meji nevidnega in tako so se nam je na premieri pridružili čisto pravi liki Thora, Valkyrie, Lady Loki, Mantis in Star Lord.

Najnovejši spektakel iz Marvel Studiev, THOR: LJUBEZEN IN GROM si lahko v distribuciji Blitz Slovenije v vseh kinih po Sloveniji ogledate od danes naprej.