POWER RANGERS JUNAKI SE VRAČAJO NA VELIKA PLATNA

PRILJUBLJENI AKCIJSKI JUNAKI SE VRAČAJO NA VELIKA PLATNA!

 

Priljubljeni akcijski junaki se vračajo na velika platna s pomočjo nove generacije najstnikov, ki prejmejo nenavadne superbojevniške moči. Čeprav se ne poznajo, morajo pozabiti na njihove prejšnje težave in nesoglasja ter si medsebojno pomagati pri spoznavanju in obvladovanju novega orožja in borilnih veščin. Zemljo namreč prične ogrožati mogočna čarovnica Rita s svojo nepregledno vojsko kamnitih velikanov in gromozansko zlato pošastjo Goldarjem. Skrajni čas, da pet prijateljev z jeklenimi udarci in vratolomnimi skoki ubrani človeštvo pred pogubo.

 

Leta 1984 je producenta Haima Sabana na poslovnem obisku Japonske povsem prevzela tam priljubljena akcijska TV serija z naslovom Super Sentai. Izsledil je lastnike licence in si zagotovil pravice za vse teritorije zunaj Azije. Že ob premieri leta 1993 je njegova serija postala najbolj gledan mladinski program v ZDA ter kulturni fenomen po celotni zemeljski obli. “To je bila ena prvih serij s super-junaki različnih narodnosti, pa tudi eden prvih s super-junakinjo,« pravi Saban. »Odtlej razveseljuje mnoge otroke, predvajali so jo že v prek 150 državah.”

 

Ker ima franšiza zajetno množico predanih privržencev, so se ustvarjalci zavedali, da morajo postreči s filmom, ki bo zadovoljil tako njih kot tiste, ki franšize še ne poznajo. “Serija je že ob svojem začetku dobila neverjetno vojsko oboževalcev po vsem svetu, in ta vojska je v zadnjih 23 letih samo narasla,” pravi producent Brian Casentini. “Oboževalce imamo enako radi, kot oni obožujejo franšizo, zato smo poskrbeli, da film ostaja zvest izvirnim likom serije, a smo jih obogatili z dodatnimi plastmi.”

 

Poleg osupljive akcije in nalezljivega tovarištva med rangerji se film loteva tudi medosebnih odnosov, s katerimi se spopadajo najstniki – s čimer se lahko poistoveti vsakdo. Producent Marty Bowen pravi: “Film se res osredotoča na prijetne trenutke skupine srednješolcev, ki so super-junaki, in njihovih prijateljev, a smo to želeli uravnovesiti z dejanskimi tegobami sodobnega najstništva. To po mojem mnenju filmu daje pečat človečnosti.”

 
Film POWER RANGERS si na velikih platnih lahko ogledate od 23. marca dalje. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.