POREDNE MAME 2 – RAZVRAT SE NADALJUJE!

PRIVOŠČITE SI PRAZNIKE, KOT TO ZNAJO LE MAME!

 

Ko je v kinematografe poleti 2016 prišel film Poredne mame, se je nekaj zgodilo. Začelo se je gibanje porednih mam. Ustvarjalci so se zavedali, da so posneli smešen film, a jih je osupnilo, da je po vsem svetu navrgel prek 180 milijonov dolarjev. Horde mam vseh generacij so oblegale kinodvorane, da so si ogledale Poredne mame in se z najboljšimi prijateljicami nato v mestu zabavale še dolgo v noč – brez občutka obvez in krivde.
Glavne junakinje Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) in Carla (Kathryn Hahn) so predstavljale svobodo. Svobodo, da kaj zavoziš. Svobodo, da se res potrudiš, pa še vseeno zavoziš. Pravo olajšanje je bilo videti, s kakšno iskrenostjo je lahko mama upodobljena na velikih platnih. Poredne mame 2: Božič to iskreno upodobljeno resnično mamo zdaj povedejo v božične praznike.

 

Naše tri podcenjevane in preobremenjene mame se tokrat uprejo izzivom in pričakovanjem največjega preizkusa za sleherno mamo: BOŽIČA. Kot da skrb za to, da svojim družinam ponudijo kar se da najbolj popolne praznike, še ni dovolj, morajo ob ustvarjanju božičnega vzdušja gostiti in zabavati še lastne mame (Kikijino igra Cheryl Hines, Amyino Christine Baranski, Carlino Susan Sarandon). A ob koncu bodo Amy, Carla in Kiki pridobile nov uvid v to, kako praznike narediti posebne, in s svojimi mamami vzpostavile pristnejši odnos.

 

»Ko se nama je porodila zamisel o božiču,« pravi Jon Lucas (ki je, tako kot prvi film, nadaljevanje spisal in režiral s Scottom Moorom), »je bila premočna, da bi nanjo kar pozabila. Vsakič, ko se na kupu zbere vsa družina – ki je ne vidimo pogosto ali pa je najraje sploh ne bi videli – in je zraven še preveč denarja in alkohola… potem je to sod smodnika; in to je pravo strelivo za komedijo.«

Kaj v zvezi z božičem bi lahko bilo blizu gledalcem? Čemu bi se nasmejali? Kaj lahko med prazniki najbolj komu kravžlja živce? Obstaja zgolj en in edini odgovor: Njegova mama. »Vedeli smo, da bomo z Milo Kunis, Kristen Bell in Kathryn Hahn spet imeli živahen in zabaven film,« pravi Moore, »a hoteli smo tudi zanimivo tematiko, zato smo ga začinili z mamami mam.«
 

Najbolj pričakovano komedijo letošnjega leta POREDNE MAME 2: BOŽIČ si boste na velikih platnih lahko ogledali od 2. novembra dalje. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.