POLNOČNO SONCE – NAJLEPŠA ROMANCA TE POMLADI

BELLA THORNE IN PATRICK SCHWARZENEGGER SKUPAJ V FILMU

 

 

Na velika platna prihaja film, ki vas bo očaral, nasmejal in hkrati zelo ganil. Film o resnični ljubezni in uživanju življenja, ki je nastal na podlagi japonskega filma Pesem soncu (v izvirniku Taiyō no Uta) Norihira Koizumija, v katerem je obolelo junakinjo igrala umetnica in pevka Yui (in v njem izvedla nekaj svojih pesmi).

 

Katie (Bella Thorne) so že v rani mladosti postavili diagnozo redke neozdravljive genetske bolezni z latinskim imenom xeroderma pegmentosum – pigmentne kserodermije. Ker gre za skrajno občutljivost na ultravijolične žarke, mora Katie svoje dneve preživljati v izolaciji pred soncem, saj bi lahko že najmanjša izpostavitev pomenila smrt. Tako razen družbe ovdovelega očeta Jacka (Rob Riggle) in edine prijateljice Morgan (Quinn Shephard) dekle podnevi sama ždi v svoji sobi, kjer na kitari piše pesmi in otožno zre skozi zatemnjeno okno; želi si biti del vsakodnevnega sveta – hrepeni za tistim, kar je za nas nekaj samoumevnega. Od tod leta in leta opazuje Charlieja Reeda (Patrick Schwarzenegger) na njegovi poti v šolo in iz nje – ne da bi se on tega zavedal.

Edini čas, ki se lahko varno odpravi iz zavetja doma, je ponoči; takrat v temi na lokalni železniški postaji igra na kitaro in poje naključnim potnikom. Neke noči Charlie na poti z zabave ob zaključku srednje šole zasliši glasbo, ki prihaja s perona. Zadostuje prvi pogled na Katie, in fant je povsem očaran. Dekle se odloči, da mu ne pove za svojo bolezen, in parček preživi celo poletje pod zvezdnatim nebom in se počasi zaljublja. Pri tem ona najde način, da izrazi svoje sanje, in hkrati Charlieja spodbuja, da izpolni svoje in nadaljuje študij.
Katieina bolezen je neizprosna, zato mlad parček poskuša na polno izkoristiti življenje in ljubezen, ki bo njiju – in vse njune bližnje – spremenila za vedno.

 

Producenti filma so bili John Rickard, Zack Schiller in Jen Gatien, izvršni producenti so bili David Boies, James McGough, Alan Ou, Hiroki Shirota in Speer. Igrajo še Ken Tremblett, Suleka Mathew, Tierra Skovbye in Paul McGillion, izza kamer pa so sodelovali še scenograf Eric Fraser, direktor režije Karsten ‘Crash’ Gopinath, montažerki Michelle Harrison in Tia Nolan ter kostumografinja Jori Woodman. Glasbo je zložil Nathaniel Walcott.

 

Svečana premiera filma bo potekala v četrtek, 22. marca ob 19.00 uri v Koloseju Ljubljana. Vsak obiskovalec premiere bo prejel dišavo Christina Aguilera, ki ga podarja podjetje Orbico. Vstopnice so že v prodaji. Častna ambasadorka filma je YouTube zvezdnica Tia Petek, ki bo od 18.00 ure dalje v lokalu Happy End v Koloseju imela srečanje s svojimi oboževalci, potem si bodo pa skupaj ogledali film.

 

Film POLNOČNO SONCE si na velikih platnih lahko ogledate od 22. marca. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.