POKVARJENI BOŽIČEK 2 – še več pije, še bolj kadi in še glasneje preklinja!

Pazite se, če ste bili poredni, kajti skozi dimnik prihaja  POKVARJENI BOŽIČEK 2! Po velikem uspehu prvega filma se vrača Božiček, ki ne špara z grdimi besedami.

 

Oskarjevi nagrajenec Billy Bob Thornton se v škornjih najbolj priljubljenega anti-junaka vrača na velika platna: Willieja Sokea poganjajo cenen viski, pohlep in sovraštvo, zato se spet spajdaši s svojim besnim pomagačem Marcusom (Tony Cox), s katerim se nameni na božič oropati chicaški dobrodelni sklad. Pridruži se jima »poba« – debelušni in vedno dobro razpoloženi Thurman Merman (Brett Kelly), 115 kilogramski sonček, ki iz Willieja izbeza vsaj kanček človečnosti.

 

Pri tem na dan privrejo Williejeve stare težave v odnosu do mame, ki se jim pridruži pri podvigu: Sunny Soke (prejemnica oskarja, zlatega globusa in emmyja Kathy Bates) je grozljivka na dveh nogah, možata in neizprosna mrha, ki dvigne pričakovanja in ambicije celotne tolpe, pri tem pa ji uspe znižati standarde zločinskega obnašanja. Willieja še dodatno teži poželenje do zadržane Diane (Christina Hendricks), direktorice dobrodelnega sklada z zlatim srcem, zapeljivimi oblinami in jeklenim libidom.

 

Neodvisna črna komedija Poredni Božiček je s svojo pikro zgodbo o ciničnem tatu, ki se vsako leto preobleče v Božička iz veleblagovnice, da lahko s svojim partnerjem ropa trgovine, leta 2003 navdušila gledalce in samo v ZDA navrgla 60 milijonov dolarjev. »Prvi film je postal naravnost kulten,« pravi Thornton, ki je se je s svojo vlogo potegoval za zlati globus. »Ko smo jo snemali, smo imeli občutek, da bodo nekateri prizori postali klasika – in kadar je tako, so pričakovanja ob nadaljevanju hudo visoka, saj se je predhodnik tako zelo vtisnil v podzavest ljudi.«

 

POKVARJENI BOŽIČEK 2 – v kinu od 24. novembra.