OSMI POTNIK: ZAVEZA – PRVI OBISKOVALCI SO VEČ KOT NAVDUŠENI!

OSMI POTNIK ZAVZEL KINODVORANE PO SLOVENIJI

 

V četrtek, 18. maja je velika platna po Sloveniji zavzela mati vseh znanstvenofantastičnih filmov, kultna franšiza OSMI POTNIK: ZAVEZA, ki po uspešnici Prometej (Prometheus) odkriva nove meje neznanega in razjasni razvoj in sam začetek Osmega potnika (Alien). Dogajanje je bilo izjemno pestro v Kinu Bežigrad v Ljubljani, kjer se je odvil pravi znanstvenofantasnični igralski spektakel.

 

Pred premiero nove mojstrovine režiserja Ridleya Scotta je bilo za Bežigradom vzudušje in pričakovanje na vrhuncu. Društvo Pretep.si je poskrbelo za pet igralnih postaj, na katerih so se zagreti oboževalci lahko preizkusili v tematskih igrah Osmi potnik, ekipa Na meji nevidnega pa je s seboj prinesla prav posebnega prijatelja – vsem poznanega “face-huggerja”, ki je navdušil vse obiskovalce. Tisti najbolj pogumni pa so si s pomočjo ekipe Samsung Slovenija lahko nadeli prava VR očala in se za nekaj minut odpravili v svet Osmega potnika. Pri tem so nekateri kričali, drugi so se smejali, prav vsi pa so bili nad navidezno resničnostjo več kot navdušeni. Uroš Bitenc, ki mu dobre volje in pričakovanja na dogodku ni manjkalo, je pred začetkom filma pozdravil obiskovalce ter podelil filmske nagrade, med katerimi je eden izmed srečnih nagrajencev prejel svoja Alien: Covenant VR očala.

 

Nad znanstvenofantastično grozljivko, ki buri duhove že desetletja, so bili navdušeni tudi nekateri znani obrazi, med drugimi Trkaj, Filip Kržišnik (F&B Acrobatics), Taiji Tokuhisa in komik Miki Bubulj.

 

Film OSMI POTNIK: ZAVEZA (Alien: Covenant) si lahko ogledate v vseh kinih po Sloveniji. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.