OSKARJI 2017: „DEŽELA LA LA“ – NOMINACIJE V REKORDNIH 14. KATEGORIJAH

Ameriška akademija umetnosti in znanosti je danes objavila nominacije za najbolj prestižno filmsko nagrado oskar in glede na rezultate nominacij je film DEŽELA LA LA absolutni favorit. Prejel je namreč rekordih štirinajst nominacij, ki vključujejo vse nominacije v najbolj pomembnih kategorijah: najboljši film, najboljša igralka Emma Stone, najboljši igralec Ryan Gosling, najboljši režiser Damien Chazelle, najboljši originalni scenarij, najboljšo originalno skladbo in kinematografijo.

 

Dežela La La je moderna ljubezenska zgodba, mojstrsko zasnovana kot oda glamurju in čustvom iz najbolj znanih filmskih klasik. Mia (Emma Stone) si želi postati igralka. Kadar ne poskuša sreče na avdicijah, v kantini streže kavo filmskim zvezdnikom. Sebastian (Ryan Gosling) je strasten jazzovski pianist, ki si služi kruh z igranjem v zanikrnih barih. Sorodni duši se srečata v srcu Los Angelesa in po nekaj nerodnih srečanjih iskrica končno preskoči. A medtem ko mlada zaljubljenca plezata po lestvi uspeha, začno njuno romanco ogrožati prav sanje, ki jim tako predano sledita.

 

Filmsko mojstrovino DEŽELA LA LA si trenutno lahko ogledate v kinih po Sloveniji. Distributer filma je podjetje BLITZ Film & Video Distribution.