OSCAR TEDEN 2021. NA CINESTAR TV 1 KANALU

Najbolj glamurozna filmska revija na programu CineStar TV 1 bo v obdobju med 19. do 25. aprilom predstavila za oskarje nominirane in z oskarji nagrajene filme, ki vas bodo docela pripravili na letošnjo podelitev zlatih kipcev in na največji dogodek v filmski industriji.

 

 

 

 

Podelitev najprestižnejših nagrad Ameriške filmske akademije se nezadržno bliža – prvič v njihovi zgodovini s takšnim zamikom – in pričakovanje in napetost tik pred glamuroznim večerom, v katerem bodo najboljšim od najboljših podelili zlate kipce, sta čedalje večja.  V noči z nedelje na ponedeljek, torej s 25. na 26. aprila, bodo že 93-ič podelili oskarje, za predvečer podelitve pa je grupacija CineStar TV Channels na svojem najbolj gledanem programu CineStar TV 1 pripravila Teden oskarjev, v sklopu katerega si boste lahko vsak dan v večernem terminu ogledali po enega od vrhunskih naslovov, ki so bili v zadnjih nekaj letih nominirani za to prestižno nagrado ali pa so jo celo osvojili.

 

TU SO VSI NASLOVI, KI JIH V TEDNU OSKARJEV NA PROGRAMU CINESTAR TV 1 NIKAR NE ZAMUDITE:

 

SILVER LININGS PLAYBOOK (ZA DEŽJEM POSIJE SONCE)

PONEDELJEK, 19. APRILA ob 21.00

Ta romantična dramedija je Jennifer Lawrence prinesla njenega prvega oskarja za najboljšo igralko, film pa se je za kipce potegoval v kar osmih kategorijah – med drugimi za najboljši film, za najboljšega glavnega igralca (Bradley Cooper) ter za najboljšo stransko igralko (Jacki Weaver) in igralca (Robert De Niro).

 

IMITATION GAME (IGRA IMITACIJE)

TOREK, 20. APRILA ob 21.00

Tudi zgodovinska drama Igra imitacije je bila nominirana za osem kipcev, med drugimi za najboljšega glavnega igralca (Benedict Cumberbatch), za najboljši film, za najboljšo stransko igralko (Keira Knightley) in za najboljšega režiserja (Morten Tyldum). Oskarja je prejel za najboljši prirejeni scenarij Grahama Moora. Film je posnet po resnični zgodbi Alana Turinga, genialnega britanskega matematika in strokovnjaka na področju informatike,  ki je med drugo svetovno vojno uspel dešifrirati komunikacijski sistem, prek katerega so se med seboj obveščali nacisti. Nič manj zanimivo ni bilo tudi njegovo zasebno življenje, zaradi česar je film sprožil val polemik.

 

ZERO DARK THIRTY (00:30 – TAJNA OPERACIJA)

SREDA, 21. APRILA ob 21.00

Z oskarjem nagrajeni film ameriške režiserke  Kathryn Bigelow, ki prikazuje lov na Osamo Bin Ladna in napad, v katerem je umrl, je navdušil kritiško srenjo, ki ga je razglasila za enega najboljših filmov tistega leta.

 

12 YEARS A SLAVE (12 LET SUŽENJ)

ČETRTEK, 22. APRILA ob 21.00

Film 12 let suženj je osvojil kar tri oskarje: za najboljši film leta, za najboljšo stransko igralko (Lupita Nyong’o) in najboljši prirejeni scenarij (John Ridley). Film je navdušil s surovim prikazom suženjstva in boja sužnjev za lastno svobodo, pa tudi s svojo zvezdniško zasedbo, ki je pokazala svoje najimenitnejše igralske sposobnosti. Hkrati je to prvi film z ekipo, v kateri so kot režiser, producent in scenarist sodelovali Afroameričani , ki je dobil oskarja za najboljši film.

 

NIGHTCRAWLER (NOČNE KRONIKE)

PETEK, 23. APRILA ob 21.00

Film Nočne kronike so razglasili za enega najboljših filmov leta 2014 in spada v skupino mojstrovin, pa tudi v kategorijo največjih “kraj”  v zgodovini oskarjev. Celoten film na plečih nosi sijajni Jake Gyllenhaal v še eni nepozabni vlogi.

 

THE WOLF OF WALL STREET (VOLK Z WALL STREETA)

SOBOTA, 24. APRILA ob 21.00

Sobota je rezervirana za film, ki prav gotovo vedno pritegne največ pozornosti. Volk z Wall Streeta je črna komedija v režiji Martina Scorseseja, posneta po istoimenskih spominih Jordana Belforta. V glavni vlogi blesti Leonardo DiCaprio kot Belfort, newyorški borzni posrednik na čelu podjetja, ki ga v devetdesetih preiskujejo zaradi prevar z vrednostnimi papirji in korupcije na Wall Streetu. Zanimivost: film je bil nominiran za kar pet oskarjev – za najboljši film, režijo, prirejeni scenarij ter za glavnega in stranskega igralca, a kipca ni dobil v prav nobeni kategoriji.

 

MICHAEL CLAYTON

NEDELJA, 25. APRILA ob 21.00

Film, ki se dogaja v svetu nebotičnikov in odvetniških pisarn na Manhattnu, govori o skrivnostnem naslovnem možakarju, katerega naloga je odpravljati težave, s katerimi se občasno spopada njegova odvetniška pisarna, kar nemalokrat pomeni pranje umazanega perila lastnih strank. Tilda Swinton je za vlogo dolgočasne razčlovečene odvetnice  dobila svojega edinega oskarja doslej, George Clooney pa je v kategoriji glavnega igralca ostal praznih rok, saj mu je kipec tisto leto speljal Daniel Day-Lewis.