ANNABELLE: STVARJENJE – ODPIRA SE NOVO POGLAVJE PRIKLICANEGA ZLA

Priklicano zlo ima svoj izvor.
In zdaj boste izvedeli, kako se je vse pričelo …

 

Kratka zgodba:
Sedemletna hčerka izdelovalca lutk Sama (Anthony LaPaglia) in njegove soproge Esther Mullins (Miranda Otto) umre v tragični nesreči. Dvanajst let za tem Sam in Esther, še vedno žalujoča za svojo izgubo, v svoj dom v Kaliforniji sprejmeta nuno Charlotte (Stephanie Sigman) in šest deklet sirot. Starejše punce skupaj bivajo v večjem skupinskem prostoru, medtem ko mlajši punci – bolna Janice (Talitha Bateman) in njena najljubša prtijateljica Linda (Lulu Wilson) – spita v nadstropni postelji v šivalni sobi, kjer so se nekoč izdelovala oblačila za lutke. Sam Mullins ima dve glavni pravili: Soba, kamor se je zatekla Esther, da se skrije pred zunanjim svetom in v miru žaluje, je dekletom nedostopna. In tudi v zaklenjeno sobo zgoraj je vstop prepovedan. Vendar kajkmalu za nove goste situacija postane zelo neudobna, saj  postanejo tarča obsedene stvaritve izdelovalca, lutke Annabelle.

 
Gre za nadaljevanje neizmerno uspešne grozljivke Annabelle, ki je po svetu priigrala prek 257 milijonov dolarjev. Režiser novega filma je David F. Sandberg, scenarij pa je napisal Gary Dauberman, ki je spisal že scenarij za prvi film.

 

V filmu igrajo: Stephanie Sigman, Talitha Bateman, Lulu Wilson, Philippa Anne Coulthard, Grace Fulton, Lou Lou Safran, Samara Lee, Tayler Buck, Anthony LaPaglia in Miranda Otto.

 

Grozljivka Annabelle: Stvarjenje na velika platna prihaja od 10. avgusta.
Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.