OD DANES VAS V KINU PRIČAKUJE ZMAGOVALEC ZLATIH GLOBUSOV – FABELMANOVI!

OD DANES SI LAHKO V KINU OGLEDATE ZMAGOVALCA ZLATIH GLOBUSOV

FABELMANOVI

 

 

 

 

Večkrat nagrajeni režiser Steven Spielberg, eden najpomembnejših režiserjev v zgodovini kinematografije, je po snemanju vseh možnih zgodb, od fantastičnih pustolovščin do resnih vojnih dram, končno posnel film o sebi in za to mojstrovino prejel zlati globus za najboljšo režijo in že tretjič zlati globus za najboljši film!

 

Nova kinematografska uspešnica studia Amblin – FABELMANOVI, v distribuciji Blitz Film & Video Distribution, je bila nominirana v kar petih kategorijah letošnjih 80. ZLATIH GLOBUSOV, od tega pa prejela dve najpomembnejši nagradi – za najboljši film (drama) in najboljšo režijo (Steven Spielberg).

 

V tej vznemirljivi novi kinematografski zgodbi se Spielberg intimno zazre v svoje otroštvo v pol avtobiografskem filmu, ki spremlja občutljiva leta mladeniča, ki odkrije šokantno družinsko skrivnost, zaradi katere se potopi v svet filma, le ta pa mu pomaga spoznati in sprejeti resnico o sebi in drugih.

 

Scenarij je Spielberg napisal v sodelovanju s Tonyjem Kushnerjem, dobitnikom Pulitzerjeve nagrade ter nominirancem za oskarja pri prejšnjih Spielbergovih filmih Lincoln in München.

 

V izredno močni igralski zasedbi so Gabriel LaBelle kot 16-letni ambiciozni režiser Sammy Fabelman in je bil za vlogo mladega Stevena nominiran za najboljšega mladega igralca po izboru filmskih kritikov, za več oskarjev nominirana Michelle Williams kot njegova mati Mitzi, Paul Dano kot njegov uspešni oče Burt, Seth Rogen kot Bennie Loewy, Burtov najboljši prijatelj, in nominiranec za oskarja Judd Hirsch kot stric Boris.

 

Film je bil premierno prikazan na filmskem festivalu v Torontu, kjer je dobil nagrado za najboljši film po izboru gledalcev.

Steven Spielberg je dejal, da je s filmom želel »pripeljati nazaj svojega očeta in mamo.« ter, da je upal, da mu bo ta film enostavno posneti, saj zgodbo in like »pozna svoje celo življenje. Vendar pa se je izkazalo, da je bila to zame grozljiva izkušnja, saj sem poskušal rekonstruirati ogromen del ne le svojega življenja, ampak tudi življenja svojih sester, mame in očeta, ki jih ni več med nami.« Dodal je še, da je bilo snemanje Fabelmanovih zanj čustveno težka izkušnja.

Film FABELMANOVI si lahko na velikih platnih po Sloveniji ogledate predpremierno že danes, na rednem sporedu pa vas pričakuje od četrtka, 12. januarja. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.