OBOŽUJETE MISTERIJE IN RADI UGIBATE, KDO JE MORILEC? POTEM JE FORTITUDE VAŠA NOVA NAJLJUBŠA NADALJEVANKA

CineStar TV 1 bo od 4. januarja zvečer predvajal novo nadaljevanko Fortitude. Od ponedeljka do četrtka bodo lahko gledalci spremljali vse tri sezone tega psihološkega trilerja s priznano igralsko zasedbo.

 

Fortitude je mesto kot nobeno drugo. Obdano je s surovo arktično naravo in velja za najvarnejši kraj na zemeljski obli. Tam ni bilo nikoli nasilja in zločinov. Vse do zdaj. V tej povezani skupnosti bo umor spremenil življenje vseh in meščani se bodo prvič počutili ogroženi. Vse tri sezone Fortitude, nadaljevanke z odličnimi kritikami, se bodo predvajale od 4. januarja dalje na programu CineStar TV 1. Od ponedeljka do četrtka bodo imeli gledalci priložnost ugibati, kdo je morilec, ki je razburil to mirno mestece, hkrati pa bodo lahko potovali skoti neverjetne fotografije in prizore narave.

 

Razburljiva in napeta zgodba

 

Zgodba se odvija v izmišljenem mestecu Fortitude, celotna nadaljevanka pa je posneta na osupljivi Islandiji v očarljivem mestecu Reydarfjordur, ki je oddaljen s 50-minutnim letom in 45-minutno vožnjo z avtomobilom od glavnega mesta Reykjavik. Tamkajšnji policijski načelnik Dan Anderssen (Richard Dormer) preiskuje zločin, ki se je zgodil s pomočjo Eugena Mortona (Stanley Tucci), ki je prišel na njegov klic. In med zasliševanjem meščanov začne dvomiti o vseh, tudi o sodelujočih v preiskavi. Umor, ki se je zgodil, ne gre nikakor v prid Hildur Odegard (Sofie Gråbøl), županji mesteca, ki se trudi vanj privabiti čim več turistov.

 

Odlična igralska zasedba

 

Fortitude je dobil pohvale kritikov zaradi izbrane igralske zasedbe, v kateri so tudi: Stanley Tucci (The Lovely Bones, The Hunger Games), Michael Gambon (Harry Potter, The King’s Speech), Christopher Eccleston (Doctor Who, Thor: The Dark World, Lucan), Sofie Gråbøl (The Killing), Richard Dormer (Game of Thrones, Good Vibrations), Jessica Raine (Call The Midwife, The Woman In Black), Luke Treadaway (Clash of the Titans), Nicholas Pinnock (Top Boy) in Johnny Harris (This is England). Skandinavsko-britansko sodelovanje pri snemanju se je izkazalo kot poln zadetek s povezovanjem elementov skandinavskega noirja, ki se v zadnjih nekaj letih prebija na vrh priljubljenosti, ter britanskih policijskih dram, ki s od začetka do konca napete in nepredvidljive.

 

Gledalci bodo lahko vse tri sezone Fortituda spremljali od 4. januarja na CineStar TV 1. Celoten spored za programsko skupino CineStar TV Channels si lahko ogledate na povezavi: https://cinestartvchannels.si/spored/