NOVE SEZONE BIRMINGHAMSKIH TOLP NA PROGRAMU CINESTAR TV ACTION&THRILLER

Od 6. decembra na programu CineStar TV Action&Thriller ne zamudite prikazovanja četrte in pete sezone Birminghamskih tolp, slovite nadaljevanke epskih razsežnosti, ki se dogaja v zločinskem podzemlju Birminghama.

 

Nadaljevanka Birminghamske tolpe je  gangsterska drama, ki se odvija na začetku dvajsetih let preteklega stoletja. Čeprav je v njej obilica kostumov, ne gre za še eno v nizu osladnih zgodovinskih ali literarnih dram. Za začetek se nadaljevanka dogaja v Birminghamu, mestu, ki je svoji industrijski dediščini navkljub redkoma predmet televizijske fikcije. Kritika in gledalci so nadaljevanko proglasili za svojevrstno birminghamsko inačico Sopranovih.

 

Nadaljevanka podaja zgodbo Thomasu Shelbyju in njegovi družini, s katero je na čelu vplivne tolpe Peaky Blinders; le-ta je ime dobila po navadi, da njeni člani v robove svojih čepic šivajo britvice, denar pa si služijo z nezakonitim pobiranjem stav, z zagotavljanjem varnosti oziroma zaščite in na črnem trgu. Vse skupaj se odvija v negotovem obdobju v britanski zgodovini, ko so državo še pretresale posledice prve svetovne vojne, v četrti in peti sezoni pa pokukamo tudi v obdobje pred drugo svetovno vojno, ko v zraku visi nenavaden občutek pričakovanja najhujšega. Zavidanja vredni igralski zasedbi s Cillianom Murphyjem, Paulom Andersonom, Tomom Hardyem, Helen McCrory in slovitim Samom Neillom iz preteklih sezon  se v četrti in peti pridružujejo Adrien Brody, Anya Taylor-Joy, Andrew Koji in Sam Claflin.

 

Scenarist Birminghamskih tolp Steven Knight razlaga, da nadaljevanka deloma sloni na resničnih dogodkih, deloma pa se naslanja na družinsko legendo: »Gre za fikcijo, vtkano v pokrajino dejstev. Moj oče si je vse do svojega devetega, desetega leta starosti ustvarjal vznemirljive spomine na te ljudi.  Bili so neverjetno pražnje oblečeni, vplivni so bili in imeli ogromno denarja v kraju, v katerem ni denarja imel nihče. Gangsterji so bili..«

 

Iz sezone v sezono nadaljevanka Birminghamske  tolpe  vsakič izpolni pričakovanja in preseneča s svojo zgodbo in ustvarjalnostjo. Daleč naokoli razvpiti Thomas Shelby bo tudi v teh sezonah našel nasprotnika. Kot doslej mora ubraniti svoj položaj in svojo družino.  Število sovražnikov narašča in Tommy se bo znašel na robu svojih meja možnosti. Izdaje, taktiziranja, umori in zapleti, ob katerih so nenehno na robu živčnega zloma, je za glavne like nadaljevanke že vsakdanjik. Vložki so še večji, prav tako spopadi. Neusahljiva ambicija imperij Shelbyjevih nenehno žene dalje in za seboj pušča prepoznaven slog, s katerim so si prislužili kultni status.

Od 6. decembra od ponedeljka do četrtka bo program CineStar TV Action&Thriller postal novo domovanje te birminghamske družine in tolpe Peaky Blinders. Z opazno zvišanimi standardi sta novi sezoni obdržali napetost in nasilnost življenja, kakršnega si dejansko nihče od nas ne bi želel  živeti, a nas vse neznansko fascinira.

 

 

Za še več filmskih vsebin vsak dan spremljajte spored na spletni strani programa pod zavihkom SPORED in na družabnih omrežjih FACEBOOK in INSTAGRAM.