Priljubljena TV nadaljevanka „Bosch“ na CineStar TV Premiere 1

Prvih šest sezon nadaljevanke „Bosch“, ene najpriljubljenejših TV kriminalnih nadaljevank, ki je posneta po knjižni uspešnici Michaela Connellyja, se bo predvajala od 7. junija 2021 ob 21h na programu na CineStar TV Premiere 1 kanalu.

 

 

Vsak umor pripoveduje zgodbo o svojem mestu

 

Titus Welliver („Argo“, „Sinovi anarhije“) je losangeleški detektiv za umore Harry Bosch. Kot vsak dober protagonist ima Bosch težave z avtoriteto, sledi svojemu občutku, pri čemer krši nekaj pravil ter dosega najboljši odstotek rešenih primerov v vsej Kaliforniji. Za Boscha ni izjem – Vsak šteje ali pa ne šteje nihče.

 

Nadaljevanka „Bosch“ je navdušila kritike in občinstvo ter dosegla visoko oceno 8,4 na IMDB-ju in kar 97 % na Rotten Tomatoes.

 

Prva sezona združi Connellyjeve tri romane (Mesto kosti, Echo Park in The Concrete Blonde). Ko pes po sprehodu na Hollywood Hillsu prinese kost, Harry ugotovi, da gre za človeško. Med preiskavo se srečuje s težavami znotraj policijske uprave, z mediji, ki izgubljajo nadzor, z družino, ki jo je uničilo nasilje, ter z mnogimi drugimi. V to je vtkana zgodba iz Echo Parka, ki prikazuje serijskega morilca Rayanarda Waitsa, obtoženega dveh grozljivih umorov. Prizna oba in še nekaj drugih – vključno primer s kostmi, da bi se izognil smrtni kazni. Med potjo do prizorišča, kjer je zakopanih še več žrtev, Waits pobegne in znova mori. Boscheva nekdanja soproga Eleanor, nekoč briljantna forenzična profilerka, bo Boschu omogočila odločilen preboj v primeru, medtem ko sam sodeluje v igri mačke in miši. Za poglobitev lika Harryja Boscha ponuja roman  The Concrete Blonde dodatno zgodbo. Bosch je obtožen nezakonitega streljanja na osumljenca serijskega morilca, sojenje pa je podloga za vpogled v Boschevo preteklost, s katerim se razdela motivacija njegovega lika.

 

Harry Bosch se v drugi sezoni vrne po suspenziji in prevzame primer, ki bi lahko bil največji izziv njegove kariere. Novi primer vpliva tudi na namestnika načelnika Georgea Irvinga. Med preiskavo trupla, najdenega v prtljažniku na Mulholland Drivu, dobi  Bosch informacijo, ki se navezuje na umor njegove matere. Zaradi preiskave o Tonyju Allenu se Bosch odpravi v Las Vegas, kjer se znova sreča s hčerko Maddie in ugotovi, da nekaj ni v redu. V tem času namestnik načelnika kandidira za župana. Medtem ko da FBI Eleanor ponudbo, ki je ne more zavrniti, se Bosch sreča s šefom mafije v Vegasu. Konec druge sezone nam prinese eksplozivni vrhunec v primeru Tonyja Allena in umora Harryjeve matere.

 

Tretja sezona prinaša primer umora veterana brezdomca. Grda resnica o umoru njegove matere spravi Harryja Boscha na rob. Harryjev dolgoletni partner Edgar razkrije, da ima Bosch zapleteno preteklost, povezano z mrtvim moškim. Zaradi sumljivih teorij o krivcu in Edgarjevem “obdelovanju” dokazov, se Bosch spre s svojimi kolegi, ki se sprašujejo, ali je Bosch morda angel maščevanja. Harry in njegovi kolegi se trudijo odkriti, kdo mu skuša podtakniti. Ko se Edgar sooča s posledicami pomembne odločitve, Bosch ugotovi, da se njegova preteklost še dolgo ne bo razpletla.

 

V četrti sezoni detektiv Harry Bosch še vedno skuša odkriti resnico o hladnokrvnem umoru svoje matere. Umor odvetnika pripelje mesto na rob, zato se Edgar pridruži delovni skupini z Boschem na čelu. Čeprav težko ohranja ravnotežje med službo in družino, skuša Bosch nadoknaditi zamujeni čas z Maddie. Hollywoodska postaja doživi preplah, zato skuša delovna skupina rešiti preiskavo. Bosch se znajde v globinah podzemlja Los Angelesa in se sooči s preteklostjo.

 

Peta sezona raziskuje novi dokaz, ki bi lahko uničil star primer in ogrozil vse, v kar verjame Bosch. Medtem pride do ropa mestne lekarne, ki se konča z umorom, ki razkrije mrežo opija, kar usmeri Boscha na nevarno pot. V iskanju povezave s “tovarno tablet” se Bosch odpravi na tajno nalogo, zaradi česar se Maddie bori s čustvenimi posledicami zaradi očetove službe. Bosch razreši nedokončano, takrat pa Irvin objavi nekaj, kar lahko ogrozi oddelek.

 

V šesti sezoni Bosch še vedno preiskuje umor Daisy Clayton, Edgar preiskuje podkupljive policiste, Maddie začne novo prakso, šef Irving pa se loti svoje kampanje za mesto župana. Med preiskavo Boscj in FBI posumijo v skupino meščanov glede radioaktivnega cezija in umora Stanleyja Kenta na jezeru Hollywood. Maddie najde skrivnostno dejstvo v prepisu sojenja, Bosch in Edgar pa okrepita iskanje cezija, ko se pojavi truplo brezdomca, polno radiacijskih opeklin.  Med zaključkom primera umora ovaduha Bosch in Edgar odkrijeta novo sled. Irving in Maddie sprejmeta pomembne odločitve o svoji prihodnosti, medtem ko se Bosch in Edgar soočata z izbiro: pustiti ali vzeti stvari v svoje roke.

 

Spremljajte TV  nadaljevanko „Bosch“ od 7. junija na programu CineStar TV Premiere 1, točen razpored predvajanja prve sezone pa lahko najdete na spletni strani: https://cinestartvchannels.si/film-serija/bosch-i-1-del/