NATALIE PORTMAN ZABLESTELA V VLOGI JACKIE KENNEDY ONASSIS

Film Jacki navdušil kritike po vsem svetu!

 

Novica o usodnem atentatu na ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja je 22. novembra leta 1963 pretresla ameriško in svetovno javnost. V dneh, ki so sledili, so bili vsi pogledi uprti v Kennedyjevo vdovo, prvo damo Jacqueline Kennedy. Zgodba nas popelje v njen svet. Medtem ko se je z otroki spopadala s travmatično izgubo, bolečino in žalovanjem, je morala poskrbeti, da sta se zapuščina Kennedyjevega predsednikovanja in njegova javna podoba za vsej vtisnili v spomin.

 

Čilski režiser Pablo Larraín (Klub, Neruda) je z izjemno Natalie Portman v naslovni vlogi ustvaril pretresljiv, intimen in izviren film o enem najbolj prelomnih in tragičnih trenutkov ameriške zgodovine, v katerem atentat na Johna F. Kennedyja doživljamo skozi oči ikonične prve dame Jackie Kennedy. Film je prejel nagrado za najboljši scenarij na Beneškem filmskem festivalu.
Guy Lodge (Variety) je film Jacki opisal takole: »Briljantno zgrajena karakterna študija, ki se na vsakem koraku ogne standardni formi filmske biografije, prikaže izmučeno in razdvojeno Jackie, kako skuša lasten pogled, lastno zapuščino in, kar je najtežje, lastno bolečino iztrgati tragediji, ki jo doživljajo milijoni ljudi. Film Jackie provokativno in nesentimentalno podeli spekulativni glas njenim najbolj zasebnim pogledom na poroko, vero in samopodobo, podžiga pa ga kompleksna, skrbno niansirana igra Natalie Portman pa pričara izjemno nekonvencionalen zgodovinski portret.«

 

Slavnostna predpremiera filma Jackie bo potekala 25. januarja v Kinodvoru. Vstopnice so že v prodaji. Predpremierno si boste film lahko ogledali od 26. januarja v Koloseju Ljubljana in Maribor, Cineplexxih Celje, Maribor in Koper ter v Kinu Bežigrad. Na rednem sporedu v vseh kinih pa bo Jackie od 2. februarja dalje.

 

Distributer filma je podjetje BLITZ Film & Video Distribution.