NAJVEČJI MORSKI PES PRIPLAVAL V SLOVENIJO MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN

NAJVEČJI MORSKI PES PRIPLAVAL V SLOVENIJO

MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN 

 

Ljubljana, 3.8.2023 – Včeraj je na velika platna po Sloveniji, v distribuciji Blitz Filma, prišel težko pričakovani akcijski spektakel studia Warner Bros. –  MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN, nadaljevanje poletne uspešnice iz leta 2018, ki je globalno presenetila z zaslužkom več kot 530 milionov dolarjev.

 

V nadaljevanju se z Jasonom Stathamom ponovno podamo v še nikoli raziskane vode, kjer zelo hitro srečamo megalodona,… no, več njih. Prava poletna osvežitev, polna adrenalina, je na predpremierni dan v kinodvorane privabila veliko gledalcev, na dogodku v Cineplexxu v Ljubljani pa si je film ogledalo tudi nekaj znanih Slovencev, vsi pa so bili deležni “krvavega shark” koktejla, ki ga je za ta namen pripravila ekipa Gig Bar & Burger. Med drugimi so se dogodka udeležili tudi Denis Porčič – Chorchyp, David Dobrikovic, Igor Mikić, Andrej PavličevićGaja Hribernik in Ian Rožac. Med obiskovalci pa je bil tudi kopenski pes, ki se je nove porcije več kot veselil.

 

Filmi o morskih psih vedno navdušujejo gledalce, morda ravno zaradi tega, ker predstavljajo nevarnost pod morsko gladino, v katero vsi tako zelo radi zaplavamo. Možnost, da bi srečali morskega psa v naši bližnji okolici in na Jadranu je zelo majhna. Od leta 1900 je bilo zabeleženih je 25 napadov. Vendar pa vas bo to poletje zagotovo pričakala vsaj ena vrsta in to je megalodon iz filma MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN, ki si ga že lahko ogledate v kinu.
Za vas smo zbrali dejstva o tej nanevarnejši vrsti, ki je kadarkoli naseljevala oceane:

 

  • Megalodon je največji morski pes doslej in ena največjih rib, kar jih je kdaj obstajalo. Tehtal je do 50 ton in meril več kot 18 metrov v dolžino.
  • Ocena megalodonove velikosti temelji na odkritju njegovih fosiliziranih zob, celotnega okostja primerka pa nikoli niso našli. Ocenjuje se, da je bila njegova čeljust velika 2,7 × 3,4 metra, kar pomeni, da bi lahko pogoltnil dva odrasla človeka, enega poleg drugega, naenkrat.
  • Megalodoni so živeli pred 23 do 3,6 milijoni let.
  • Prvič jih je opisal ameriški naravoslovec Louis Agassiz leta 1835, ki je vrsto tudi poimenoval.
  • Ocenjuje se, da je bila sila ugriza megalodona trikrat močnejša od sile ugriza tiranozavra in da bi z enim ugrizom brez težav popolnoma zmečkal osebni avtomobil.
  • Znanstveniki izumrtje megalodona pripisujejo obdobju globalne ohladitve ob koncu pliocena (pred 2,6 milijoni let). Ko se je planet ohladil, so živali na dnu prehranjevalne verige izumrle, kar je povzročilo izumrtje tudi njihovih plenilcev.

Na žalost so megalodoni zagotovo izumrli, vendar pa še vedno živijo v filmih. In tokrat so na velika platna kinematografov prišli v veliki skupini. MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN si lahko v distribuciji Blitz Filma ogledate v vseh kinih po Sloveniji, tudi v 3D formatu.

 

SOCIAL MEDIA:
Facebook:                          https://www.facebook.com/BlitzSlovenija/
YouTube:                            https://www.youtube.com/@BlitzFilm2012
Instagram:                          https://www.instagram.com/blitz.slovenija/