NAJBOLJ OBISKANA GROZLJIVKA VSEH ČASOV! HIT GROZLJIVKA TISTO: DRUGO POGLAVJE JE PRESTRAŠILA REKORDNO ŠTEVILO SLOVENCEV

Nova kino uspešnica studia Warner Bros je že v prvih dneh predvajanja v Sloveniji ustvarila rekordno število ogledov v kinu, saj si jo je po prvem vikendu predvajanja ogledalo že 12.330 gledalcev. S tem je TISTO: DRUGO POGLAVJE prejel naziv najboljšega kino odpiranja grozljivke vseh časov v Sloveniji, do sedaj pa je ta naziv pripadal grozljivki Nuna (The Nun), ki je v kina prišel v istem času prejšnje leto.

 

Težko pričakovano nadaljevanje uspešnice TISTO iz leta 2017, ki strni epsko zgodbo Kingovega istoimenskega romana, se je v Sloveniji tako povzpel na 1. mesto kino blagajn in v petih dneh zaslužil impresivnih 79.340,23 €. Po svetu je v prvih dneh predvajanja v kino blagajne prinesel že 185 milijonov dolarjev!

 

Iz studia Warner Bros so potrdili, kako več kot uspešen vikend odpiranja filma dokazuje, da so oboževalci prvega dela težko pričakovali vrnitev Kluba Zgub v boju z enim najbolj strašnih klovnov vseh časov – Pennywiseom: “Navdušeni smo nad neverjetnimi številkami in pričakujemo močna priporočila gledalcev, ki bodo zagotovila odlične rezultate predvajanja skozi celo jesen.”

 

Film je nadaljevanje Mischiettijeve uspešnice iz leta 2017 – TISTO, ki je presegla več kot 700 milijonov dolarjev zaslužka po celem svetu in s tem presegla uspeh svojega žanra ter postala najbolj dobičkonosna grozljivka vseh časov. V filmu TISTO: DRUGO POGLAVJE igrajo James McAvoy (Možje X, Razcepljen) kot Bill, z oskarjem nominirana Jessica Chastain (Molly’s Game, Mama) kot Beverly, Bill Hader kot Richie, Isaiah Mustafa kot Mike, Jay Ryan kot Ben, James Ransone kot Eddie in Andy Bean kot Stanley. Bill Skarsgård pa se seveda vrne v glavno vlogo kot klovn Pennywise.

 

Najboljšo grozljivko leta si že lahko ogledate v vseh kinih po Sloveniji. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.