NA VELIKA PLATNA SE VRAČATA PRILJUBLJENA GALCA ASTERIX IN OBELIX, TOKRAT S POSEBNIM PRESENEČENJEM!

NA VELIKA PLATNA SE VRAČATA PRILJUBLJENA GALCA

ASTERIX IN OBELIX
SREDNJE KRALJESTVO

V KINA PA PRINAŠATA TUDI POSEBNO PRESENEČENJE

 

 

Najbolj poznana galska junaka vseh časov se končno vračata na velika platna kinematografov v njunem največjem filmu do sedaj: ASTERIX IN OBELIX: SREDNJE KRALJESTVO!

 

Obdarjena z nadčoveško močjo, se Asterix in Obelix odpravita na potovanje proti daljni Kitajski, kjer pa jima pot prekriža nihče drug kot Zlatan Ibrahimović. Napadalec kluba Milan je v filmu namreč dobil vlogo ambicioznega Antivirusa, kateremu sam Cezar zaupa nalogo, da uniči do sedaj neuničljivo galsko vas, edini teritorij, ki ga v Galiji sam še ni uspel osvojiti.

 

Ob štartu filma v kinih se bodo obiskovalci lahko družili tudi z maskotami likov Asterixa in Obelixa in sicer v Cineplexxu Maribor v četrtek, 2. februarja med 14. in 18. uro ter v kinu MARIBOX od petka, 3. februarja do nedelje, 5. februarja v popoldanskih urah. Obsikovalci se bodo z maskotami lahko fotografirali in si seveda med prvimi ogledali težko pričakovani film.

 

Piše se leto 50 pr. n. št. In kitajska cesarica je zaprta po državnem udaru, ki ga je sprožil izdajalski princ. S pomočjo feničanskega trgovca in svojega zvestega telesnega stražarja, cesaričina edina hči, princesa Sass-Yi pobegne v Galijo, da bi poiskala pomoč pri dveh pogumnih bojevnikih – Asterixu in Obelixu, ki sta zaradi svojega čarobnega napoja obdarjena z nadčloveško močjo. Naša dva nerazdružljiva junaka z veseljem sprejmeta prošnjo na pomoč in tako se na poti do Kitajske začne veliko popotovanje in pustolovščina. Proti Srednjemu kraljestvu pa se odpravlja tudi Cezar in njegova mogočna vojska, željna novega osvajanja…

 

Vlogo Obelixa tokrat prevzame Gilles Lellouche, vlogo Cezarja pa filmska zvezda Vincent Cassel. V novem filmu se ponovno pojavi Kleopatra, od Monice Bellucci je tokrat vlogo prevzela znana francoska igralka Marion Cotillard. Norega in edinstvenega Asterixa igra Guillaume Canet.

 

ASTERIX IN OBELIX: SREDNJE KRALJESTVO v kina po Sloveniji prihaja v četrtek, 2. februarja. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.