NA VELIKA PLATNA PRIHAJA BEN AFFLECK V VLOGI GANGSTERJA “ZAKON NOČI”

Z oskarjem nagrajeni Ben Affleck je po lastnem scenariju, ki ga je spisal na podlagi romana Dennisa Lehana, režiral kriminalno dramo, v kateri tudi igra. Bostončana Affleck in Lehane tokrat po priznani drami Gone Baby Gone sodelujeta že v drugo.

 

Vse se vrača, vse se plača – a nikoli tako, kot pričakuješ.

 

John Coughlin (Affleck) ne da veliko na dobronamerne očetovske nasvete. Namesto tega je veteran prve svetovne vojne samooklican izobčenec in nenehno v boju z oblastjo, čeprav je sin namestnika predstojnika bostonske policije. Vendar pa Joe ni navaden zagrizen zlikovec; pravzaprav je za življenje, kakršnega si je bil izbral, naravnost prepošten – v nasprotju z gangsterji, za katere noče delati, ima občutek za pravico in je odprtega srca, kar mu samo škodi, saj je vedno znova ranljiv in izpostavljen tako v poslu kot v ljubezni. Žene ga potreba, da poravna krivice, ki so jih bili utrpeli sam in njegovi bližnji, pri tem pa se poda po tvegani poti, ki je v nasprotju z njegovim etičnim prepričanjem in z načeli, ki se jih je bil navzel med odraščanjem. In čeprav zna biti maščevanje slajše od melas, ki prežemajo sleherno kapljico nezakonitega ruma, s katerim prekupčuje, se bo Joeju kmalu posvetilo, da ima visoko ceno…

 

Igrajo še Elle Fanning, Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller, Zoe Saldana in oskarjevec Chris Cooper. Producirali so Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson, Ben Affleck in Jennifer Todd, izvršni producenti so  bili Chris Brigham, Dennis Lehane in Chay Carter. Izza kamer so sodelovali z oskarjem nagrajena direktor fotografije Robert Richardson in montažer William Goldenberg ter za oskarja imenovana scenograf Jess Gonchor in kostumografinja Jacqueline West. Glasbo je zožil Harry Gregson-Williams.

 

Film ZAKON NOČI (Live By Night) si boste lahko v kinih po Sloveniji ogledali 23. februarja. Distributer filma je podjetje BLITZ Film & Video Distribution.