SAMO ŠE 8 DNI JE TO KONCA SVETA, KAKRŠNEGA POZNAMO?

Le osem dni je še ostalo.

Proti Zemlji s 30 tisoč kilometri na uro hitrosti drvi ogromni meteor, širok 60 km. Strokovnjaki predvidevajo, da bo treščil v sam osrednji del Evrope.

Ocena glede preživetja v Evropi: nična.

Združene države Amerike skušajo meteor z njegove tirnice iztiriti s pomočjo jedrskega orožja, a nimajo uspeha. Celotna Evropa se poda v beg – običajni smrtniki skušajo doseči Rusijo, tisti bolj premožni bežijo v Ameriko.

Kritiško hvaljena miniserija 8 dni podaja zgodbo o svetu, kakršnega doslej še nismo videli: ljudje lahko nenadoma nekaznovano prekoračijo omejitve hitrosti, seksajo divje in brez zaščite, poskusijo prav vse droge po vrsti, kupujejo brez denarja, živijo brez služb in ljubijo brez posledic. A na koncu je tisto, kar še velja, eno samo vprašanje: kaj je v teh poslednjih dneh, urah sploh in resnično pomembno?

Razlika med to zgodbo in drugimi klasičnimi zgodbami o naravnih katastrofah ali akcijskimi filmi o superjunakih je v tem, da junaki te zgodbe niso nikakršni junaki. V zvezi s tem, kar se dogaja, ne morejo ukreniti prav ničesar. Sveta ne morejo rešiti na noben način. Kar vzbuja zvrhano mero empatije, in občinstvo se z liki zbliža, saj se lahko že jutri nekaj takšnega zgodi nam vsem.

Ne zamudite nevsakdanje in napete mininserije 8 dni od ponedeljka, 15. marca, naprej  v večernem terminu na programu CINESTAR TV ACTION&THRILLER!