MEDVEDEK PADDINGTON 2 – NAJBOLJ SIMAPTIČEN MEDVEDEK SE VRAČA!

NAJBOLJ SIMPATIČEN MEDVEDEK SE VRAČA S PESTRIM DOGAJANJEM PO VSEJ SLOVENIJI

 

Po mednarodnem uspehu filma Paddington, najbolj uspešnem družinskem filmu, ki ne prihaja iz kakšnega ameriškega studia, se prikupni medvedek v nadaljevanju lepo znajde v domu Brownovih v Londonu, kjer je postal priljubljen član lokalne skupnosti; kamorkoli gre, širi dobro voljo – in marmelado. Med iskanjem idealnega darila za stoti rojstni dan preljube tete Lucy v trgovini g. Gruberja najde edinstveno knjižico; a da jo bo lahko kupil, si mora z vrsto priložnostnih opravil prislužiti dovolj denarja. Toda knjiga je pritegnila tudi pozornost lokalnega zvezdnika, igralca Fenixa Buchanana (Hugh Grant), ki pa ima s knjigo precej manj nesebične namen.

 

Nadaljevanje uspešnice, ki je nastala na podlagi po vsem svetu priljubljenih knjig angleškega pisatelja, pokojnega Michaela Bonda, je režiral za bafto nominirani režiser Paul King, ki je scenarij spisal skupaj s Simonom Farnabyjem. Produciral je večkrat nagrajeni David Heyman (producent vseh osmih filmov iz franšize Harry Potter ter uspešnic Gravitacija, Deček v črtasti pižami in Magične živali). V igralski zasedbi se poleg Whishawa in Stauntonove vračajo še Hugh Bonneville kot g. Brown, Sally Hawkins kot ga. Brown, Julie Walters kot ga. Bird, ekscentrična gospodinja Brownovih, Jim Broadbent kot g. Gruber, lastnik antikvariata, v katerem Paddington najde knjigo, Peter Capaldi kot sumničavi in stalno vohljajoči sosed Brownovih, g. Curry, ter Madeleine Harris in Samuel Joslin kot Brownova otroka Judy in Jonathan. Poleg Hugha Granta se jim tokrat pridružuje še Brendan Gleeson kot zaporniški kuhar Knuckles McGinty.

 

V sinhronizirani verziji so glavnim vlogam svoje glasove posodili Mirko Medved (Paddington), Tina Ogrin (Mary), Aleksander Golja (Henry), Blaž Šef (Phoenix), Tinkara Rovšnik (Judy), Darja Švajger (Madame Kozlova) in drugi.

 

Pestro dogajanje ob predpremiernem odpiranju
Medvedek Paddington bo velika platna zavzel s pestrim dogajanjem za otroke na večih lokacijah po Sloveniji:
 

V vseh Cineplexxih bo potekal DRUŽINSKI DAN, v soboto, 2. in nedeljo, 3. decembra. Med 15.00 in 17.00 uro otroke čakajo poslikave obraza, otroški kotiček s pobarvankami in baloni. Otroci bodo prejeli DARILO – Monte koledar.
Plesno rajanje z Azro Selimanovič in maskoto Monte bo potekalo v soboto od 14. do 16.30 v Cineplexxu Kranj in v nedeljo od 14. do 16.30 v Cineplexxu Maribor.
 

V Koloseju Ljubljana bo v soboto in nedeljo, 2. in 3. decembra, potekal MEDVEDEK PADDINGTON 2 VIKEND. Otroci se bodo lahko zabavali na londonski otroški delavnici, kjer bodo pisali pisma božičku, se posladkali s sladkarijami, sodelovali v nagradnih igrah ali pa si dali poslikati obraz.
 

3. decembra ob 16.30 bo v Koloseju potekala tudi prav posebna otroška premiera Radia 1, na kateri bo prisotna tudi slovenska sinhronizacijska ekipa. Vsi gosti pa se bodo lahko posladkali s čisto pravo Paddington 2 torto.

 

Tudi v Kinu Bežigrad bo v soboto, 2. decebra od 9.30 ure dalje, potekala posebna MEDVEDEK PADDINGTON 2 BREZPLAČNA OTROŠKA DELAVNICA, na kateri se bo ustvarjalo medvedke Paddingtone in londonske avtobuse.

 

Film MEDVEDEK PADDINGTON 2 si na velikih platnih lahko ogledate PREDPREMIERNO od 2. decembra dalje. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.