MAGIČNE ŽIVALI SO OSVOJILE FILMSKI SPLETNI PORTAL ROTTEN TOMATOES

Kritiki, ki so si imeli priložnost prvi ogledati novo mojstrovino pisateljice J.K. Rowling in režiserja Davida Yatesa, niso skoparili s pohvalami; film so označili za sijajno očarljivo, neverjetno, izjemno novo popotovanje J.K. Rowling, za čudežno izkušnjo, ki bo navdušila vsakogar. Že pred premiero v kinematografih je film osvojil vseh 100 odstotkov na spletnem portalu Rotten Tomatoes in tako najavil novo obdobje, ki ga željno pričakujejo vsi oboževalci Harryja Potterja, pa tudi nove generacije.

 

J.K.Rowling, avtorica knjižne serije o Harryju Potterju, je scenarij za Magične živali spisala kot nekakšno razširitev istoimenskega obveznega učbenika z Bradavičarke, šole za čarovnike in čarovnice. V čevlje avtorja učbenika in velikega magizoologa Salamandra Scamandra v zgodbi, ki se odvija sedemdeset let pred začetkom sage o Potterju, je stopil Eddie Redmayne, igrajo pa še Colin Farrell, Katherine Waterston, Ezra Miller, Zoë Kravitz in Jon Voight.

 

Avtorica Harryja Potterja Joanne K. Rowling je svoje oboževalce v najavi v živo iz Londona presenetila z izjavo, da bo o magičnih živalih nastalo kar pet filmov. Igralski ekipi se bo v naslednjem nadaljevanju, ki ga bo Yates začel režirati na začetku prihodnjega leta, pridružil tudi Johnny Depp.

 

Film Magične živali, v distribuciji podjetja Blitz Film, si lahko nocoj ogledate natanko minuto čez polnoč v Koloseju Ljubljana, V Koloseju Maribor in vseh Cineplexxih pa predpremierno že jutri.