MAGIČNE ŽIVALI SO OČARALE SLOVENIJO

 

FILM SI JE OGLEDALO ŽE VEČ KOT 13.000 GLEDALCEV!

 

Eden od najtežje pričakovanih filmov letošnjega leta – Magične živali – je dobesedno očaral slovensko občinstvo. Po prvem vikendu si ga je namreč ogledalo že 13.005 gledalcev in je skupno ustvaril 83.652,30 €. Navdušil je vse generacije in sodeč po prvih rezultatih si lahko obetamo, da bo tudi novi čarovniški svet izpod peresa uspešne avtorice J. K. Rowling osvojil srca širokega slovenskega občinstva, kot je nekoč Harry Potter.

 

V novi dogodivčini oskarjevi nagrajenec Eddie Redmayne stopa v čevlje magizoologa Salamandra Scamandra, ki leta 1926 ravno konča ekskurzijo po celotnem planetu, po katerem je iskal in zabeležil neverjetno paleto magičnih bitij. Ob prihodu v New York, kjer naj bi se ustavil zgolj na kratko, bi se morda lahko izognil kakršnim koli nevšečnostim… a zaradi nekega »ne-čara« (ameriški izraz za bunkeljna) po imenu Jakob, založenega čarobnega kovčka in pobega nekaterih od Salamandrovih magičnih zveri temu ni tako; zaradi tega bi utegnile v svetu tako čarovnikov kot bunkeljnov nastopiti hude nevšečnosti…

 

Pod režijsko taktirko Davida Yatesa – ki je režiral štiri od filmov o Harryju Potterju – igrajo še Katherine Waterston, tonyjevi nagrajenec Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, dvakratna oskarjeva nominiranka Samantha Morton, oskarjevec Jon Voight, Ron Perlman, Carmen Ejogo, Jenn Murray, Faith Wood-Blagrove in Colin Farrell. Scenarij – scenaristični prvenec avtorice J.K. Rowling, po katere priljubljenih knjigah o Harryju Potterju so razvili eno najbolj donosnih filmskih franšiz – je navdihnil eden od učbenikov na čarovniški šoli Bradavičarki, Magične živali in njihovi ekosistemi, delo Salamandra Scamandra.

 

Film, ki na velika platna že naslednji teden v formatih 2D in 3D, je znova združil ustvarjalce franšize Harry Potter, med njimi producente Davida Heymana, J.K. Rowling, Steva Klovesa in Lionela Wigrama.

 

MAGIČNE ŽIVALI – že v kinu. Tudi v 3D.