LEGO BATMAN FILM – predpremierno v kinu že 4. in 5. februarja

Še dober teden nas loči, ko bodo velika platna zavzeli superjunaki prav posebne vrste.

 

Neobrzdani humor, zaradi katerega je LEGO film postal svetoven fenomen, se nadaljuje s filmom, v katerem ima glavno besedo samooklicani zvezdnik prejšnje zasedbe – LEGO Batman. Skupaj s svojimi prijatelji bo Gotham ponovno obvaroval pred Jokerjem in ostalimi zlobneži.  Film bo na voljo tudi v sinhronizirani verziji z izjemno slovensko igralsko zasedbo, tako da bodo na svoj račun lahko prišli še predošolski otroci, ki obožujejo Batmana in njegove dogodivščine.

 

Da bi glavne junake sponali nekoliko podrobneje, smo za vas pripravili njihove “osebne izkaznice”.

 

BATMAN (Kristijan Ostanek)

Mojster gradbeništva. Batman je vse to in še več. V posebnem pasu nosi svoj batarang, pištole in ostale priročne iznajdbe, v svojem brlogu pa ima na voljo še rezervno zalogo vrhunskih batmobilov in oblačil za vsako priložnost. Zaprisegel je, da bo za vekomaj ščitil Gotham pred pokvarjenci in zlikovci. Vedno dela sam. Ima pa tudi sijajno glasbeno kariero – lepo, da vas zanima.


Sijajnost: 11 (najvišja ocena je 10)
Dejstvo: Meni, da je njegov sostanovalec Bruce Wayne krasen dečko.

 

ROBIN (Domen Valič)

Batman se je vedno sam samcat bojeval proti silam krivice in zla, zdaj pa ima za vratom znenada še tega mulca, nekakšnega »pomočnika«. In medtem ko je Batman molčeč, resnoben in razmišljujoč, je Robin glasen, navdušenja poln in nenehno vzhičen, da lahko opravlja delo ob svojem najljubšem super junaku in novem očetu. Čas bo pokazal, ali je fante navaden lolek ali pravi nadarjeni čudežni deček. Poln je lepih namenov, a ima grozljiv okus za oblačenje.

Gimnastična nadarjenost: 10/10
Dejstvo: Kadar ne izkoreninja zločina, Robin vadi plesne korake in borilne veščine, ki temeljijo na principih gimnastike.

 

JOKER (Klemen Slakonja)

Krohotajoči se norec. Vladar zločina. Batmanov najhujši sovražnik. Vsaj tako sam vidi sebe. Ima belo kožo, zelene lase in obraz mu »krasi« neizbrisljiv zloben nasmešek. Poblazneli vodja pisane druščine zločinskega podzemlja v Gothamu si je za svoj najpomembnejši cilj zadal, da mesto »pozdravi« in odreši resnobnega malodušja. Pri tem utegne prekršiti kak zakon ali dva, a dejansko si na obraze someščanov želi le vdahniti nasmeške… in mestu zavladati… in Batmana pripraviti do priznanja, da je on, Joker, res njegov najhujši sovražnik. Mar zahteva preveč?

Občutek za komičnost: 10/10
Dejstvo: Jokerju je Gotham uspelo prevzeti natanko… ničkrat.

 

BATGIRL (Maja Martina Merljak)

Čeprav še ni dolgo super junakinja, se kot borka proti zločinu v vsakem pogledu uspešno kosa z Batmanom. Resda se ne moreta zediniti glede metod – ona je prepričana, da je treba stopiti skupaj, on pa vztraja, da hoče delati sam – toda zaradi izkušenj, ki si jih je bila nabrala kot policistka, in želje, da zaščiti Gotham, je idealna partnerica vsakič, ko se zadeve zaostrijo in mesto preplavijo nepridipravi. Viteza teme lahko morda celo nauči kakšnih pametnih prijemov v lovu nanje.

Discipliniranost: 10/10
Dejstvo: Zgodilo se je že, da je opravila z zlikovci, še preden je Batman sploh uspel parkirati svoj batmobil.

 

ALFRED (Marjan Bunič)

Alfred je že več generacij družinski butler Waynovih. Garač, ki je sposoben pretrpeti marsikaj, a ostane slepo zvest, saj ima za svojo dolžnost ne le, da skrbi za čistočo Waynove vile in Batmanovega brloga, ampak tudi za dobro počutje svojega delodajalca… pa četudi se Batman s tem morda ne strinja. V mnogo čem je Batmanu nekakšen oče, nenehno ga spodbuja, naj v vsakem pogledu preseže sam sebe. Sijajno pripravi jastoga na francoski način.

Zvestoba: 10/10
Dejstvo: Vreden je precej več kot le peni, kot bi bilo sklepati po njegovem priimku.

 

HARLEY QUINN (Lija Pečnikar)

Radostna, na, navihana in nekolikanj zlonamerna pomočnica Jokerja, njegova gorila in oboževalka. Svojemu »cukrčku« je skrajno predana in je tako edina v mestu, na katere pomoč lahko Joker računa pri svojih mračnih prismojenih nakanah. In če bo Harley ustrezno zamotila Batmana, da jo lahko Joker pobriše? Toliko bolje!

Neprimerna ljubezen: 10/10
Dejstvo: Najbolj cenjena tekmovalka v svojem moštvu dirkanja na kotalkah.