J. K. ROWLING VAS VABI, DA IZKUSITE ČAROVNIŠTVO!

Uspešna avtorica J. K. Rowling vas vabi v čarovniški svet, ki je obstajal pred Harryjem Potterjem!

MAGIČNE ŽIVALI v katerem mladi čarovnik Newt Scamander s svojim kovčkom polnim magičnih živali za vedno spremeni smer čarovništva v Ameriki.

 

V novi dogodivščini iz že znanega sveta čarovništva izpod peresa J.K. Rowling oskarjevi nagrajenec Eddie Redmayne stopa v čevlje magizoologa Salamandra Scamandra, ki leta 1926 ravno konča ekskurzijo po celotnem planetu, po katerem je iskal in zabeležil neverjetno paleto magičnih bitij. Ob prihodu v New York, kjer naj bi se ustavil zgolj na kratko, bi se morda lahko izognil kakršnim koli nevšečnostim… a zaradi nekega »ne-čara« (ameriški izraz za bunkeljna) po imenu Jakob, založenega čarobnega kovčka in pobega nekaterih od Salamandrovih magičnih zveri temu ni tako; zaradi tega bi utegnile v svetu tako čarovnikov kot bunkeljnov nastopiti hude nevšečnosti…

 

Pod režijsko taktirko Davida Yatesa – ki je režiral štiri od filmov o Harryju Potterju – igrajo še Katherine Waterston, tonyjevi nagrajenec Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, dvakratna oskarjeva nominiranka Samantha Morton, oskarjevec Jon Voight, Ron Perlman, Carmen Ejogo, Jenn Murray, Faith Wood-Blagrove in Colin Farrell. Scenarij – scenaristični prvenec avtorice J.K. Rowling, po katere priljubljenih knjigah o Harryju Potterju so razvili eno najbolj donosnih filmskih franšiz – je navdihnil eden od učbenikov na čarovniški šoli Bradavičarki, Magične živali in njihovi ekosistemi, delo Salamandra Scamandra.

 

Film, ki na velika platna že naslednji teden v formatih 2D in 3D, je znova združil ustvarjalce franšize Harry Potter, med njimi producente Davida Heymana, J.K. Rowling, Steva Klovesa in Lionela Wigrama.

 

MAGIČNE ŽIVALI – v kinu od 16. novembra. Tudi v 3D.