IZŠEL JE PRVI NAPOVEDNIK FILMA: UMOR NA ORIENT EKSPRESU

Vrhunska igralska zasedba v novi priredbi klasike Agathe Cristie

 

Prestižna in razkošna vožnja z vlakom preko Evrope se hitro spremeni v razburljiv misterij, ki vključuje trinajst popolnih tujcev in en umor, za katerega so osumljeni prav vsi.

 
Detektiv Hercule Poirot je na vlaku Orient Ekspres, kjer sreča svoje dobrega prijatelja. Zaradi snega so obtičali na Balkanu, nekje med Vinkovcem in Slavonskim Brodom. Naslednje jutro je Samuel Edward Ratchett (Johnny Depp) najden zaboden v svojem kupeju (12 vbodov z nožem). Na vlaku je, skupaj s Poirotom, 13 oseb, ki na prvi pogled nimajo prav nič skupnega, to pa se spremeni, ko se razkrije prava identiteta umorjenega in večine ostalih na vlaku. Žrtvina kriminalna preteklost rezkriva jasen motiv, morda celo razlog za umor, ampak kdo je morilec? Hercule Poirot se poda v tekmo s časom z namenom rešiti misteriozno uganko, preden morilec ponovno napade.
Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Josh Gad, Olivia Colman, Daisy Ridley in sam režiser Kenneth Branagh kot slavni Hercule Poirot so samo del odlične igralske zasedbe, ki postavlja film v sam vrh najbolj pričakovanih kriminalk tega leta.

Napeto adaptacijo enega najbolj poznanih kriminalnih romanov Agathe CristieUMOR NA ORIENT EKSPRESU, si bomo na velikih platnih lahko ogledali od 9. novembra dalje. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.