NAJUSPEŠNEJŠE NADALJEVANKE TEGA JULIJA NA CINESTAR TV PROGRAMIH

 

UTOPIJA: VAŠ SKRITI UŽITEK NA PROGRAMU CINESTAR TV 1 – Sezoni I in II

 

Utopija je nadaljevanka, ki je nekaj najnenavadnejšega in najboljšega, kar boste kdaj videli. Spremljajte jo od 5. julija od ponedeljka do četrtka v večernem terminu na programu CineStar TV 1 in se potopite v dramatične in napete trenutke, ki si jih želi vsak teoretik zarote!

Od prvega predvajanja britanska nadaljevanka Utopija dviguje prah. Kritiki in ljubitelji te zvrsti so pisali hvalospeve za to nadvse nenavadno stvaritev, toda širša javnost je začela BBC zasipavati s pritožbami in tožbami. Nič čudnega, saj je ta nadaljevanka resnično umetniško slikovita, edinstvena in grafično zelo nenavadna.

 

GRAFIČNI ROMAN, NE STRIP!

Opisana kot drama o teorijah zarote prikazuje Utopija zgodbo o skupini posameznikov, ki iščejo grafični roman (ne strip!) z naslovom „Utopični poskusi “ (The Utopia Experiments), kjer naj bi bili odgovori na mnoga vprašanja o prihodnosti, vključno s pojavom nekaj uničujočih epidemij. Ko dobijo v roke grafični roman, se začne zanje zanimati tajna in nadvse vplivna organizacija Mreža (The Network), ki hoče dobiti roman v svoje roke.

Člani Mreže so pripravljeni uporabiti vsako sredstvo, ki jim pride pod roke, da bi dobili Utopijo, kar pogosto vključuje zelo krvave in nenavadne umore. V prvem delu bodo gledalci že izvedeli, kaj povezuje pesek, čili, belilo in navadno žlico. Kot dodatno napetost pa bodo hkrati odkrili tudi odgovor na vprašanje, ki ga ponavljajo ves čas: „Kje je Jessica Hyde?“ in kakšno vlogo ima pri vsem – zajec.

 

ODZIV KRITIKOV IN OBČINSTVA

Po predvajanju prvega dela te 11-delne nadaljevanke je bila javnost osupnjena zaradi odziva kritikov. Huffington Post je izjavil, da je Utopija „preprosto najboljša televizijska nadaljevanka, kar so jo imeli priložnost gledati “, cenjeni Guardian pa jo je opisal kot „neverjetno nasilno, vulgarno in krvavo “. Kritiki Telegrapha so izjavili, kako so se med gledanjem Utopije počutili umazani ter da je nadaljevanka „pravi užitek, čeprav gre včasih za grešni užitek“.

Sami gledalci so ji dali oceno 8,4 na IMDb-ju, s poudarkom, da je „skrivnostna, napeta, vznemirljiva“, ter „pogumna, briljantna, izvirna, pa vseeno znana“. Rotten Tomatoes jo je ovenčal celo s 100%. Na koncu je dobila celo priznanje stroke, zato se lahko pohvali tudi z mednarodnim emmyjem za najboljšo dramsko nadaljevanko.

 

ZNANI OBRAZI BRITANSKE SCENE

Če spremljate britansko filmsko sceno, boste zlahka prepoznali skoraj vse igralce Utopije. Adeel Akhtar je Wilson, javnosti pa je znan po filmih Murder Mystery in Dictator ter nadajevankah The Night Manager, Les Miserables in Killing Eve. Wilson je piflar, ki ima rad teorije zarote ter si nenehno izmišljuje, kako se rešiti v primeru katere koli tragedije. Je ponosni lastnik jedrskega zaklonišča ter na spletu pogosto teoretizira o drugi „realnosti“, dokler se ne zaplete v zgodbo o Utopiji.

Neil Maskell igra Arbyja, glavnega atentatorja za Mrežo, ki ga je vzgojila v hladnokrvnega morilca brez znane družine, dokler v utopiji ne izve za svojega očeta, kar mu obrne življenje na glavo. Maskella ste lahko videli že v Birminghamskih tolpah v vlogi Churchilla, v ZF nadaljevanki Ljudje pa kot detektiva Drummonda. Za sabo ima res impresivno in bogato igralsko kariero, in navdušil vas bo tudi tukaj.

Posebej bomo izpostavili še Alistairja Petrieja, ki igra Geoffa, ministra za zdravje, ki v svojem resorju skriva veliko več od samega interesa za javno zdravstvo. Petrie ima impozantno število filmskih in epizodnih vlog v svoji biografiji – od Vojne zvezd, prek kultne Dirke življenja (Rush), do nadaljevanke The Night Manager, kjer je znova sodeloval z Akhtarjem.

Obe sezoni nadaljevanke Utopija spremljajte na programu CineStar TV 1 od 5. julija, vsak dan pa vas čaka po en nov del, od ponedeljka do četrtka. Potopite se v svet teorij zarot, zajcev, spleta, nasilnih prizorov in neverjetnih zapletov, in verjemite nam – ne boste ostali ravnodušni!

 

 

 

LJUDJE – So res kot mi? – Sezona III

Program CineStar TV Premiere 2 bo julija predvajal tretjo sezono fascinantne nadaljevanke novi  generaciji ljudi, robotih, ki s svojim videzom in vedenjem neverjetno spominjajo na ljudi. Od ostale človeške vrste se ne razlikujejo po ničemer, razen morda po očeh.

Nadaljevanka Ljudje je nastala po priznani švedski nadaljevanki Real Humans, odvija pa se v vzporedni resničnosti, kjer se hišni roboti, sprva namenjeni le za pomoč ljudem pri opravkih, ki jih sami ne morejo ali ne želijo opravljati, začnejo zavedati svojega obstoja. kot smo lahko videli v prvi sezoni nadaljevanke nominirani za BAFTO, se začnejo Sinti spominjati, kar so bili, preden so jih dodelili določeni družini, ter se zavedo svoje narave in namena.

Razplet zgodbe je znova postavil vse like v svojevrstni status quo, ki je primerna priprava za drugo sezono nadaljevanke, ki inteligentno postavlja različna filozofska, moralna in etična vprašanja, ki pridejo na plan med preučevanjem tematike umetne inteligence. Nadaljevanka Ljudje je v prvi in tudi drugi sezoni ponudila napeto zgodbo, izjemno igro in odličen scenarij.

V tretji sezoni, leto dni po prebujanju zavesti, se zatrta populacija Sintov bori za preživetje v svetu, ki jih sovraži in se jih boji. Ko znotraj skupnosti Sintov nastanejo ločine, je upanje po stabilnosti resno ogroženo. Medtem ko se družina Sintov: Mia (Gemma Chan), Niska (Emily Berrington) in Max (Ivanno Jeremiah) še naprej borijo za pravo preživetje, Joe (Tom Goodman-Hill), Laura (Katherine Parkinson) in njuni otroci Mattie (Lucy Carless), Toby (Theo Stevenson) in Sophie (Pixie Davies) se skušajo sprijazniti s kataklizmičnimi dogodki prejšnje sezone. Tretja sezona je s strani kritikov na Rotten Tomatoes ocenjena z izjemnimi 100% in oceno 8.0/10 na IMDB.

 

 

 

PRIDIGAR – absolutno odštekano potovanje, polno vznemirljive akcije – Sezona II

Priljubljeni Pridigar se vrača z drugo sezono 12.7. v večernem terminu na programu CineStar TV Action&Thriller.

Kar se je začelo kot strip v 90-ih, je preraslo v nesramno, bogokletno, duhovito in nalezljivo nadaljevanko, ki je nikakor ne smete zamuditi. Nadaljevanka Pridigar (Preacher) predstavlja priredbo kultnega in s krščanskega vidika bogokletnega in krivoverskega stripa Gartha Ennisa in Steva Dillona. Zgodba o pridigarju iz Teksasa, Jesseju Custerju, ki ga nekega dne obsede … nekaj nadnaravnega.

Pridigar je absolutno odštekano potovanje, polno vznemirljive akcije. Ko Jesse Custer, pridigar z zločinsko preteklostjo iz majhnega mesteca dojame, da v nebesih ni Boga, se ga odloči poiskati. Na poti ga spremljata Tulip, Jessejeva nestalna prava ljubezen, in Cassidy, 119 let star irski vampir, ki je Jessejev najboljši prijatelj. Druščina pristane v New Orleansu, kjer se morajo izmuzniti mestnim gangsterjem, nevarnim tajnim agentom v belih oblekah in Svetniškemu morilcu, neustavljivem ubijalskem kavboju iz pekla.

 

KJE SMO KONČALI ZADNJIČ?

Ni bolj napetega začetka od tistega, ki ga je ‘Pridigar’ pustil na koncu prve sezone. Čeprav je prvih 10 delov imelo znani ritem ognjenega krsta izvirne zgodbe, je bilo to metansko inducirano slovo, ki je učinkovito očistilo sceno vseh, tudi prgišča glavnih likov.

V tem je ostal ‘Pridigar’ v negotovem položaju, kjer ima glavni lik najmočnejše orožje na vseh ravneh bivanja in vodi nenavadno skupino na popotovanje/lov na Boga. Jesse, Tulip in Cassidy, pisana druščina bivših ljubimcev in bivših ljudi, so se izognili temu zloveščemu udaru s skupnim ciljem: najti Boga, ki je izginil, še preden je Jesse dobil Genezo, nadnaravno moč, s katero lahko pripravi ljudi, ki se mu postavijo na pot, da se uklonijo njegovi volji. Kajti, ko bodo našli Boga, ga morajo nekaj vprašati.

Skupaj 13 delov druge sezone vas bo presenetilo, odkrilo nekaj novega o vaših priljubljenih likih in vas preprosto prisililo k analiziranju moralnih vprašanj.

Druga sezona Pridigarja se začne 12.7. na programu CineStar TV Action&Thriller, predvajal pa se bo po en del na dan od ponedeljka do četrtka v večernem terminu.