Filmski ep Eksodus: Bogovi in kralji ozivlja biblijsko zgodbo o Mojzesu

Zgodovinski filmski ep o možu, ki je kljuboval imperiju in spremenil svet.

Priznani režiser Ridley Scott na velika platna prinaša ep Eksodus: Bogovi in kralji, zgodbo o drznem pogumu moža, ki se je zoperstavil mogočnemu imperiju. S pomočjo najnovejših vizualnih učinkov Scott oživlja zgodbo o kljubovalnem vodji Mojzesu (Christian Bale), ki se postavi po robu egipčanskemu faraonu Ramzesu (Joel Edgerton) in pri tem požene 400 tisoč sužnjev na mogočno popotovanje in pobeg iz Egipta, ki ga pestijo smrtonosne nadloge.

Zaplet, obsežnost in pustolovski duh zgodbe ter živopisni liki bodo poskrbeli za prvovrsten filmski dogodek. Beg iz Egipta je izvirna in vsekakor junaška saga, hkrati pa mogočna in osebna zgodba, polna čustvenosti, rivalstva in izdaj, zaokrožena z neusahljivim iskanjem svobode. Kot pravi režiser, je »Mojzesovo življenje ena največjih pustolovščin in duhovnih podvigov vseh časov.« Od otvoritvenega prizora, v katerem 15 tisoč egipčanskih vojakov napade taborišče Hetitov, in do neba segajočih konstrukcij vse do srhljivih nadlog in razdelitve Rdečega morja je Scott na tej eni najbolj cenjenih in pomembnih zgodb pustil pečat svoje vizije. »Všeč mi je vse, kar presega okvire preproste resničnosti,« pravi. »Natanko sem vedel, kaj mi je storiti z Gladiatorjem – kako lahko poskrbim, da bo res dihal, živel in zaznaval kot ljudje v tistem času. Z Eksodusom sem hotel podobno oživiti egipčansko kulturo in odhod Judov na način, kakršen doslej ni bil mogoč.«

Igrajo: Christian Bale, Joel Edgerton, Ben Kingsley, John Turturro, Sigourney Weaver in drugi

Eksodus: Bogovi in kralji – v kinu od 18. decembra. Film si boste lahko ogledali v vseh Cineplexxih in manjših kinih po Sloveniji (Rogaška, Kulturni Dom Sl. Gradec, Radovljica, Velenje, Trbovlje, Šmarje Pri Jelšah, Slovenska Bistrica, Krško, Ptuj).

Napovednik filma: