KOLIBA – NIKOLI NISI TAKO ZELO SAM, KOT SI MISLIŠ!

FILM POSNET PO SVETOVNI KNJIŽNI USPEŠNICI!

 

Film po romanu s seznama knjižnih uspešnic New York Timesa nas popelje na navdihujočo poduhovljeno popotovanje o Macku Phillipsu (Sam Worthington), ki se po hudi družinski tragediji znajde v vrtincu depresije, zaradi katere podvomi v sleherno od svojih prepričanj. Znajde se pred krizo svoje vere, potem pa prejme skrivnostno pismo, ki ga poziva v zapuščeno kolibo globoko v divjini Oregona. Kljub dvomom se Mack poda do kolibe, kjer spozna nenavadno trojico tujcev pod vodstvom ženske po imenu Papa (Octavia Spencer). Ob tem srečanju Mack spozna pomembne resnice, ki bodo preobrazile njegovo razumevanje svoje tragedije in mu za vedno spremenile življenje.

 

Nadvse uspešni roman Williama P. Younga je že ob izidu pristal na prvem mestu seznama knjižni uspešnic uglednega New York Timesa in tam ostal prek sedemdeset tednov. Neusahljive pohvale, ki so se prenašale iz ust do ust, so knjigo kmalu ponesle med večinsko bralstvo in prodaja je poskočila čez 22 milijonov primerkov; doslej je izšla že v štiridesetih jezikih.

 

Film je produciral Gil Netter, velika zasluga pa gre tudi njegovi ženi in koproducentki Lani Armstrong Netter. »Knjigo sem prebrala pred osmimi leti in nikakor se je nisem mogla naveličati,« pravi Netterjeva. »Pokupila sem cele zaboje izvodov in jih podarjala vsem svojim prijateljem, vsakemu, ki je prišel mimo. Tako kot mnogim je tudi meni Koliba spremenila življenje s sporočilom o verovanju, ljubezni in odpuščanju. Zgodbo sem hotela deliti s širšim občinstvom, pa sem knjigo dala soprogu in mu zabičala, da po njej mora posneti film in pika. Na srečo ga je prevzela prav tako kot mene in res se je potrudil, da zgodba pride na velike zaslone
Poleg Sama Worthingtona in Octavie Spencer igrajo še Radha Mitchell, Alice Braga, Tim McGraw, Sumire in Avraham Aviv Alush.

 

Film KOLIBA (The Shack) si na velikih platnih lahko ogledate od 6. aprila dalje. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.