EDEN IN EDINI KRALJ ROCK’N’ROLLA ELVIS

 

 

»V tistem trenutku sem videl, kako se je ta koščeni fant spremenil v superjunaka.«
(Polkovnik Tom Parker, ELVIS, 2022)

Vsi govorijo o ELVISU. Film, ki je na filmskem festivalu v Cannesu požel spektakularne 12-minutne stoječe ovacije in film, s katerim je režiser Baz Luhrmann med zvezde izstrelil mladega in izjemno talentiranega igralca, Austina Butlerja, ki v filmu vse zgodnje Elvisove pesmi odpoje kar sam. Med drugim je Elvis tudi film, ki je ganil celotno družino pokojne legende, Priscilo Presley, hči Liso Marie Presley in vnukinjo Riley Keough, ter film, ki žanje hvalospeve kritikov, ki so si ga že ogledali.

Na velika platna po Sloveniji predpremierno v SREDO, 22. JUNIJA, vstopnice se hitro prodajajo, na predpremierni dan pa ga bomo pričakali z mnogimi dogodki:

Med drugimi bo v prestolnici potekala svečana PREMIERA ROCK RADIA v zvočni kulisi Dolby Atmos, in sicer v Cineplexxu Ljubljana – Rudnik, kjer se bo pestro dogajanje pričelo ob 18.00 uri. Obiskovalci bodo prejeli pijačo dobrodošlice Aperol Spritz, ogledali si bodo lahko legendaren ROZA CADILLAC Sedan DeVille l. 1959, restavriran starodobnik, vsak obiskovalec pa bo lahko v stilu Elvisa posnel 360° video sebe in prijeteljev, ter ga delil na družabna omrežja, za kar bo poskrbela ekipa Loop Aktivacije. Vse to se bo dogajalo ob ritmih odlične glasbe filma Elvis, sledil pa bo še glasbeni koncert skupine Smooth Band, ki so svoj renome v svetu Elvisovih navdušencev dodatno utrdili leta 2018 z udeležbo na tekmovanju v sklopu festivala European Elvis festival, kjer so po glasovanju publike in žirije prejeli laskavi naziv najboljših izvajalcev Elvisove glasbe v Evropi.

V Kinu Bežigrad, prav tako v prestolnici, bo potekala premiera Radia 1, kjer pa bo od 18.00 ure dalje obiskovalce ogrevala skupina Sam’s Fever. Ustanovljena je bila leta 2012 ob 35. obletnici Elvisa Presleya, leta 2012 so prejeli naziv najboljšega interpreta Elvisove glasbe v Evropi, v istem letu pa so tudi prvič prišli v stik z Elvisovimi originalnimi glasbeniki, tako imenovanem TCB-Bandom.

V kinu Maribox v Mariboru bo pred premierno projekcijo, ki bo prav tako prikazana v zvočni kulisi Dolby Atmos, publiko ogrel Samir Kobler, interpret Elvisove glasbe, ki je leta 2011 navdušil publiko v šovu Slovenija ima talent.

Vstopnice za vse dogodke so v prodaji na povezavi: https://linktr.ee/blitzslovenija

ELVIS je prvi Luhrmanov celovečerec po filmu VELIKI GATSBY iz leta 2013, ki je svetovno premiero, prav tako kot Elvis, doživel na filmskem festivalu v Cannesu. Poleg Butlerja v glavni vlogi, bomo v filmu videli tudi Toma Hanksa kot Elvisovega razvpitega menedžerja Toma Parkerja in Olivio DeJonge kot Priscillo. Cody Smith-McFee je Jimmy Rogers, Yola je sestra Rosette Tharpe in Kelvin Harrison Jr. je B.B. King.

Film ELVIS je pred svetovno premiero v Cannesu prejel navdušene ocene treh članov družine pokojne glasbene ikone: Priscille Presley, Lise Marie Presley in vnukinje Riley Keough. Lisa Marie je film označila kot “spektakularen” in dodala: “Austin je čudovito utelesil in zajel srce in dušo mojega očeta. Po mojem skromnem mnenju je bila njegova predstava odigrana točno tako, kot mora biti – s spoštovanjem.” Riley Keough je povedala, da je začela jokati v prvih petih minutah filma in dodala: “Takoj sem začutila koliko truda sta vložila Baz in Austin, da pokažeta stvar tako, kot mora biti. To je v meni nemudima prebudilo globoka čustva. Počutila sem se počaščeno, da sta s toliko truda prišla do njegovega bistva in začutila, kaj je zares bil. Austin ga je tako zelo lepo upodobil.”

V filmu na življenje in kariero neponovljivega Elvisa gledamo skozi prizmo njegovega zapletenega odnosa z menedžerjem Tomom Parkerjem. Zgodba sega globoko v zapleteno dinamiko njunega odnosa, ki je trajal 20 let, od Elvisovega vzpona in vse do konca njegove slave.

ELVIS v distribuciji Blitz Slovenija v kina prihaja v sredo, 22. julija. Vstopnice so v prodaji.