DVAJSET LET POZNEJE: KJE SO DANES ZVEZDE FILMA PETI ELEMENT

Ljubljana, 17. julij 2017 – Vsakih pet tisoč let, ko so trije planeti poravnani med seboj, se čisto zlo udejanji ter poskuša svetlobo spremeniti v temo ter življenje v smrt. Čez 250 let bo vse izgubljeno, če ne najdemo petega elementa.

 

Dvajset let je minilo od kultnega, za oskarja nominiranega filma Peti element, ki je osvojil srca mnogih gledalcev in še danes sodi med enega najbolj priljubljenih znanstveno-fantastičnih filmov! Slavni režiser Luc Besson se je ravno s to klasiko zasidral v srca številnih filmskih ljubiteljev, po uspešnicah Podzemlje, Veliko modrina, Nikita in Leon je bila to ravno pravšnja odskočna deska za prihodnje filmske uspešnice.

 

Bessonov smisel za ustvarjanje uspešnic se opazi tudi v skrbno izbrani igralski zasedbi, v kateri so pogosto tudi priznane hollywoodske zvezde. Tako so se davnega leta 1997 v glavnih vlogah znašli Bruce Willis, Milla Jovovich in Gary Oldman, kar se je izkazalo za popolno kombinacijo, ki je Petemu elementu takrat prinesla nominacijo za prestižno nagrado Oskar.

Igralci te futuristične znanstveno-fantastične uspešnice so se v dvajsetletni karieri spremenili, razen videza pa se je spremenilo tudi njihovo zasebno življenje.

 

Tako je Milla Jovovich od vloge v Petem elementu pridobila sloves junakinje futurističnih akcijskih filmov. Zanimivo je, da je bila dvakrat od treh zakonov poročena s priznanima režiserjema, v čigar filmih je igrala glavne vloge. Eden od teh je bil tudi zakon z režiserjem Lucom Bessonom.

Milla Jovovich  (1997. Fifth Element / 2015. Survivor)

 

Bruce Willis je zaradi izgubljene stave z Matthewem Perryjem igral v enem delu Prijateljev, in to brez honorarja, za to vlogo pa je celo prejel emmyja za najboljšega gostujočega igralca v humoristični nanizanki. Niti hladnokrvni Bruce ni uspel ostati ravnodušen ter se je na enem od snemanj zaljubil v fatalno Demi Moore ter je ostal z njo v zakonu trinajst let. Žal se je kot pri večini hollywoodskih zakonov tudi ta končal, Bruce in Demi pa sta kljub vsemu ostala v dobrih odnosih.

Bruce Willis (1997. Fifth Element / 2015. Vice)

 

Uspešni karieri in zavidljivemu talentu za svetovne naglase navkljub je bil Gary Oldman dolgo med najboljšimi desetimi igralci, ki bi morali biti, pa niso bili nikoli nominirani za prestižnega oskarja. Na srečo se je to obrnilo leta 2012, ko je dobil svojo prvo nominacijo za glavno moško vlogo v vohunskem trilerju  Kotlar, Krojač, Vojak, Vohun. Ne moremo reči, da v zasebnem življenju pluje po mirnih zakonskih vodah. Po nekaj spodletelih zakonih, eden izmed njih je bil z igralko Umo Thurman, se je predal temačni strani filmske industrije – alkoholu.

Gary Oldman (1997. Fifth Element / 2016. Criminal)

 

Chris Tucker je za film Ful gas 3 podpisal pogodbo za celih 25 milijonov dolarjev, zaradi česar se je leta 2006 zapisal med najbolje plačane igralce v Hollywoodu. Svoj smisel za igro je uporabil tudi leta 2001 v spotu pop legende Michaela Jacksona za pesem “You Rock My World”.

Chris Tucker (1997. Fifth Element / 2012. Silver Linings Playbook)

 

Se lahko ponovi tako velika filmska uspešnica, kot je Peti element? Če vprašamo Luca Bessona, se zagotovo lahko, saj nam je pripravil še eno ZF akcijo, ki bo zagotovo izzvala velik bum ter pritegnila gledalce vseh generacij. Da pa bi izvedeli, ali bo presegla kultni Peti element, nam ne preostane drugega, kot da počakamo na premiero kino uspešnice leta!

 

CineStar TV prinaša svojim gledalcem 23. julija največje uspešnice vsem dobro znanega režiserja! Spomnite se številnih uspešnic v ciklusu filmov Luca Bessona in obeležite dvajseto obletnico njegovega kultnega filma Peti element. Tega dne si boste lahko na celodnevnem programu ogledali tudi klasike, kot so Podzemlje, Veliko modrina, Nikita in Leon, podrobnejši televizijski spored pa lahko najdete na povezavi SPORED

 

 

Po ponovnem ogledu Bessonovih režiserskih uspešnic pa se pustite navdušiti še eni njegovi ZF mojstrovini Valerian in mesto tisočerih planetov, ki si ga lahko od 27. julija ogledate v kinematografih.