PRIDIGAR SE VRAČA NA MALE ZASLONE Z EKSPLOZIVNO DRUGO SEZONO

Priljubljeni Pridigar se 13. julija ob 21.00 z drugo sezono vrača na program CineStar TV Premiere 1, medtem ko lahko prvo sezono ponovno ujamete v nočnih terminih na programu CineStar TV 1.

 

Na priljubljeni istoimenski kultni franšizi stripov zasnovana nadaljevanka je absurdno sprevržena in akcije polna vznemirljiva dogodivščina. Ko Jesse Custer, pridigar z zločinsko preteklostjo iz malega mesta dojame, da se je Bog odkradel iz nebes, se odpravi na pot, da Ga najde.  Pridružita se mu njegova muhava ljubezen Tulip in njegov najboljši prijatelj, 119-letni vampir Cassidy. Druščina pristane v New Orleansu, kjer se morajo paziti lokalnih gangsterjev, nevarnih tajnih agentov v belem in Svetnika morilcev, nezaustavljivega morilskega kavboja iz pekla.

 

KJE SMO ŽE OSTALI …?

 

 

Hujšega načina ponovnega zagona, kot si ga je Pridigar privoščil ob koncu prve sezone, si ne bi mogli misliti. Čeprav je prvih deset delov nadaljevanke poganjal znan ritem zgodbe o izvoru, je veliki metanski pok ob slovesu brez milosti pometel z vsem in vsemi, razen s peščico glavnih likov.

 

Tako je nadaljevanka ostala v kočljivem položaju, v katerem je naslovni junak v rokah držal najhujše orožje na kateri koli ravni obstoja, in zdaj nenavadno druščino likov vodi na popotovanje oziroma v lov na božanstvo. Jesse, Tulip in Cassidy, pisana druščina nekdanjih ljubimcev in nekdanjih človeških bitij, so se usodni eksploziji ognili z zgolj enim ciljem: na najdejo Boga, ki je izginil, še preden se je Jesse dokopal Geneze, kozmične sile, s kateri lahko ljudi, na katere naleti, prisili, da se mu uklonijo. Kajti če najdejo Boga, imajo zanj kar nekaj vprašanj.

 

Na divjanju po avtocesti v zahodnem Teksasu skušajo ubežati policiji, a se znajdejo v njihovi pasti, zaradi česar je Jesse prisiljen, da proti njim uporabi moč Geneze. A komaj si jih podredi, se znajdejo pod streli svojega preganjalca – Svetnika morilcev – zaradi česar jo morajo urno pobrisati.

 

BI RADI ZAMUDILI TO ZGODBO?

 

 

Dominic Cooper je kot Jesse kot vedno vljuden in vlogo umirjenega božjega sla podaja s tiho trmo. Čeprav mora Pridigar Tulipin poln potencial še spustiti z vajeti, je Ruth Negga še naprej vrhunec vsakega dela, pa naj naboji letijo ali ne. Tulip še ni povsem ubežala posledicam razodetij iz prejšnje sezone, a vsakič, kadar nadaljevanka vsaj malo skrene z Jessejeve zarisane poti, so kakršni koli dodatni sloji liku Tulip dobrodošla priložnost za Neggajevo, da se izkaže kot ena najbolj vsestranskih TV igralk.

 

In četudi vampir Cassidy trpi peklenske telesne muke, si je težko predstavljati, da kateri koli drugi TV igralec te dni v vlogi uživa bolj kot Joseph Gilgun. Po nenehnem kritiziranju Velikega Lebowskega v pretekli sezoni se Gilgun še naprej poglablja v Cassidyjeve zaprepadene reakcije na človeško naravo, kar prinaša duhovite rezultate.

 

Skupaj 13 delov druge sezona vas bo presenetilo, odkrilo vam bo nekaj novega o vaših najljubših likih in vas preprosto pripravilo do tega, da analizirate mnoga moralna vprašanja.

 

Druga sezona Pridigarja se začne 13. julija ob 21.00 na programu CineStar TV Premiere 1, od ponedeljka do četrtka pa bomo vsak večer zavrteli po en del.