DEŽELA LA LA – najboljši film leta 2016

DEŽELA LA LA – FILM, KI OSVAJA KRITIKE IN GLEDALCE PO SVETU

 

Mia (Emma Stone) si želi postati igralka. Kadar ne poskuša sreče na avdicijah, v kantini streže kavo filmskim zvezdnikom. Sebastian (Ryan Gosling) je strasten jazzovski pianist, ki si služi kruh z igranjem v zanikrnih barih. Sorodni duši se srečata v srcu Los Angelesa in po nekaj nerodnih srečanjih iskrica končno preskoči. A medtem ko mlada zaljubljenca plezata po lestvi uspeha, začno njuno romanco ogrožati prav sanje, ki jim tako predano sledita.

 

Jazz in ljubezen v mestu sanj. Emma Stone in Ryan Gosling v čarobni glasbeni uspešnici Damiena Chazella (Ritem norosti). Med drugimi v filmu igrajo še John Legend, Rosemarie DeWitt, Finn Wittrock, Callie Hernandez, Sonoya Mizuno, Jessica Rothe, Tom Everett Scott in Josh Pence.
Film je prejel sedem nominacij za zlati globus – najboljši muzikal, glavna moška in ženska vloga, režija, scenarij, izvirna glasba in pesem, prav tako pa je prejel osem od enajstih nagrad filmskih kritikov.

 

Film DEŽELA LA LA si v kinu lahko ogledate od 5. januarja. Distributer filma je podjetje BLITZ Film & Video Distribution.