BOSTONSKI HEROJI – NAPETA RESNIČNA ZGODBA

Bombni napad na bostonski maraton leta 2013 na praznik domoljubov (Patriots Day) je pretresel življenja in na preizkušnjo postavil bistvo ameriškega duha. Toda takoj po napadu je mesto stopilo skupaj in storilca izsledilo v rekordnem času, preden sta lahko škodo povzročila še kje drugje. Meščani se niso predali obupu in paniki, temveč so družno premagali svoja morebitna razhajanja, da onemogočijo skupnega sovražnika. Skozi predanost in s posamičnimi pogumnimi dejanji se je mesto – in celotne ZDA – iz te katastrofe dvignilo še močnejše in bolj povezano kot kdaj prej in kot v dokaz, da ljubezen premaga zlo.

 

Film Bostonski heroji, ki je nastal na podlagi resničnih dogodkov, je zgodba o neverjetnem pogumu celotne skupnosti, pahnjene v težke trenutke; niza dogodke, ki so obdajali bombni napad na bostonski maraton in v slogu napete srhljivke podaja podrobnosti o enem najbolj pretanjenih in najbolje domišljenih pregonov na storilce v zgodovini obstoja policijskih sil. Zgodba filma črpa iz pričevanj resničnih preživelih, tistih, ki so na prizorišče na pomoč prišli prvi, osebja bolnišnic, preiskovalcev, vladnih uslužbencev in običajnih državljanov.

 

Igrajo Mark Wahlberg, Kevin Bacon, John Goodman, oskarjevi nagrajenec J.K. Simmons in Michelle Monaghan. Peter Berg je režiral po scenariju, ki ga je spisal z Mattom Cookom in Joshuo Zetumer po zgodbi, ki je s Cookom, Paulom Tamasyjem in Ericom Johnsonom domislil na podlagi knjige Boston Strong Caseyja Shermana in Dava Wedgea. Producirali so Scott Stuber, Dylan Clark, Wahlberg, Stephen Levinson, Hutch Parker, Dorothy Aufiero in Michael Radutzky.

 

Film BOSTONSKI HEROJI si lahko v kinu ogledate od 9. marca. Distributer filma je podjetje BLITZ Film & Video Distribution.