BIRMINGHAMSKE TOLPE SE VRAČAJO NA CINESTAR TV PREMIERE 1

Še nikoli se nismo tako veselili poročnih zvonov, kot ko smo slišali, da se bo poročil Tommy Shelby, kajne? Ravno z dolgo pričakovano poroko se začne tretja sezona Birminghamskih tolp, ki bodo premierno predvajanje na programu CineStar TV Premiere 1 od ponedeljka do četrtka ob 21.00 od 9. do 17 septembra.

 

Nova sezona nam prinaša šest delov, dogaja pa se dve leti po drugi sezoni. Družina Shelby se je odločila razširiti svoj lokalni vpliv zunaj Birminghama, z večjimi težnjami pa pride tudi več nevarnosti, novi nasprotniki, veliko dvomov, pomislekov in negotovosti. Čeprav je Tommy Grace obljubil, da bo izstopil iz kriminalnih dejavnosti, da bi skrbel za družino, pa kaže, da bo kmalu snedel svojo besedo.

 

Vojna z družino Changretta

 

Novi nasprotniki, s katerimi so soočeni Shelbyjevi, je italijanska družina Changretta. Čeprav so Šiltarji res obstajali, pa je družina Changretta tokrat izmišljena, je pa navdihnjena s resnično newyorško-italijansko mafijo. Stephen Knight, tvorec Birminghamskih tolp, je izjavil:

 

„Dejansko so imeli britanski gangsterji, posebej še birminghamski, močne vezi z gangsterji v Chicagu. Vezi so neverjetne. Recimo pravi Billy Kimber (na čelu Birminghamskih fantov) je v Chicago pobegnil pred britanskimi težavami. Ravno on je postal telesni stražar Charlieja Chaplina in je celo nastopil v enem njegovih filmov.“

 

Poleg Italijanov je tu še nevernost s strani ruske družine Romanov-Petrovna, ki se bo izkazala za dvojnega igralca.

 

Drži se, Arthur!

 

Tretja sezona je zelo osredotočena na Arthurja, ki je našel mir v Lindi in Bogu. Vsaj tako se zdi.  Arthurjeva kompulzivnost in nasilna narava bosta v tej sezoni pogosto v nasprotju z načeli, ki mu jih skušajo vsiliti, a se bodo pogosto zdela kot njegova odločitev. Arthurjev lik nam bo postavil novo vprašanje: naj se nam smili ali naj ga obsojamo? V tretji sezoni je poleg standardne glavne zasedbe še 18 likov, znova pa bomo videli tudi Toma Hardyja v vlogi Alfieja Solomonsa, preračunljivega in dinamičnega, ki se najraje zabava z izzivanjem Tommyja in Arthurja.

 

Tretja sezona Birminghamskih tolp se bo začela predvajati 9. septembra ob 21.00 na programu CineStar TV Premiere 1. O nadaljevanki lahko izveste več na spletni strani CineStar TV Channels.