BENEDICT CUMBERBATCH JE PATRICK MELROSE … TA MAREC NA PROGRAMU CINESTAR TV 1

 

Benedict Cumberbatch ni nikoli skrival, da obstajata zgolj dve vlogi, ki si jih je kdaj koli želel igrati: Hamlet in Patrick Melrose. Avtobiografske knjige Edwarda St. Aubyna, po katerih je miniserija Patrick Melrose nastala, so navdušile literarno občinstvo in zgolj vprašanje časa je bilo, kdaj bo Patrick Melrose prispel na program CineStar TV; boljšega igralca, da ga utelesi, pa od Benedicta Cumberbatcha tako ali tako ni.

Ne pozabite si ogledati te vznemirljive serije vsako soboto od 6. marca naprej, ob 20.00 na programu CineStar TV 1.

Serijo knjig Edwarda St. Aubyna sestavlja pet naslovov:  Saj je vseeno, Slabe novice, Kanček upanja, Materino mleko in Končno, ki se ujema s številom delov mniserije. Kar ni naključje: vsak od delov nadaljevanke, ki se razteza skozi več desetletij, zajema po eno knjigo, tako da niti delček zgodbe ne ostane nedorečen. Skozi pet delov spremljamo Patricka Melrosa, možakarja iz visoke družbe, ki je odrastel v nadvse disfunkcionalni družini.

V vsakem delu spremljamo določeno obdobje iz njegovega življenja, ob spremljavi številnih prebliskov iz preteklosti in nelinearnega prepletanja pripovedi in časa.

Cumberbatch je sijajno upodobil človeka, ki je od vsega dvignil roke – razen od življenja. Bogat je, rad ima lepe in prefinjene reči ter lagodno življenje, hkrati pa se zateka v meglice heroinske omame, saj je v psihičnem smislu popolna razvalina.  V svojem svetu neizmernih privilegijev se  Patrick počuti osamljenega in odtujenega,  saj gre za svet, ki je poln nemoralnosti, pohlepa, okrutnosti in snobovstva. Njegovo popotovanje od žrtve do človeka z najboljšimi namerami je svojevrstno popotovanje sodobnega junaka.

Nadaljevanka vas bo s svojim načinom podajanja zgodbe in portretiranja junakov,  s svojim bridkim, ostroumnim in inteligentnim pripovedniškim mojstrstvom pod režijsko taktirko Edwarda Bergerja prikovala pred male zaslone od začetka do samega konca.