BENEDICT CUMBERBATCH JE PATRICK MELROSE… NA PROGRAMU CINESTAR TV PREMIERE 1

Benedict Cumberbatch igra v drami v petih delih Patrick Melrose, posneti na podlagi priljubljenih romanov Edwarda St. Aubyna. Za male zaslone jih je priredil David Nicholls (roman in film En dan) in v vsakem delu zarisuje eno poglavje v življenju težavnega Melrosa od njegovega otroštva, v katerem je deležen nasilja, do njegove odraslosti, ki jo prežema odvisnost od mamil.

 

Od 6. marca dalje boste lahko vsak petek ob 21.00 to vznemirljivo nadaljevanko gledali na programu CineStar TV Premiere 1.

 

SPOZNAJTE GLAVNE LIKE

 

PATRICK MELROSE (BENEDICT CUMBERBATCH)

 

Ko spoznamo Patricka Melrosa, je to profesionalen uživač in hedonist prve vrste. Zdi se, da ima na voljo neomejena sredstva, in njegova vzgoja mu je prinesla status brezbrižneža, ki se vozi v limuzinah in druži z jet-setom, pri tem pa ga v življenju zanima le dvoje: družba vedno novih spremljevalk, nekaterih celo istočasno, in grdo odvisnost od heroina. Tragično, a ti razvadi sta posledica potrebe, da se otrese spominov na silno travmatično otroštvo, predvsem na svoj odnos s pošastnim očetom. Morda bo vest o očetovi smrti Patricka spodbudila, da se spremeni. A to bo dolga pot z nešteto padci.

 

DAVID MELROSE (HUGO WEAVING)

 

 

»Samo najboljše ali pa nič.« Mantra Davida Melrosa, ki jo je vcepil tudi svojemu sinu Patricka. A čeprav se je David rodil v angleško aristokracijo, sam kot tak dejansko nima prav nič – vse, kar ima v lasti, je dobil od družine soproge Eleanor, ki je do svojega bogastva prišla nedavno. Nekdanji oficir v konjenici in zdravnik je nekdaj veljal za neznansko obetavnega skladatelja; in morda so prav njegove veličastne kompozicije za klavir edina lepa stvar, ki jih je poklonil svetu. A od tistih dni je ustvaril bore malo opaznega; namesto tega se zapija na svojem dvorcu na jugu Francije. Brez dvoma ga najbolj opredeljuje njega karakteristična krutost, saj se naravnost perverzno naslaja ob tem, da drugim naganja strah v kosti in jih ponižuje. Celo njegovi tako imenovani prijatelji – predvsem kolegi iz dni na Etonu – so okoli njega zadržani. A brez dvoma pod njegovo pestjo najbolj trpi njegova družina.

 

ELEANOR MELROSE (JENNIFER JASON LEIGH)

 

Dedinja uspešnega podjetja čistilnih sredstev je članica ene najbogatejših družin v Ameriki in je Davidu ter pozneje Patricku omogočila njune hedonistične izpade. A leta moževih zlorab so jo spremenila v neodzivno, zapito senco tistega, kar je bila nekoč. Saj si je želela Patricku biti bolj mati, a Davidovo vztrajanje, da morata sinu vcepiti občutek samostojnosti, je pomenilo, da ga ni smela potolažiti, kadar je to najbolj potreboval, in je namesto tega svoj čas in energijo usmerila v to, kako se izogibati svojemu zlobnemu možu. Pozneje se je osvobodila izpod njegovega jarma, a škoda je bila že storjena. Še več: ko je pobegnila, je na Patrickovo grozo sina pustila samega z Davidom.

 

MARY MELROSE (ANNA MADELEY)

Patrick Mary spozna na dogajanja polnem soareju v enem od svojih treznih obdobij. Poroči se z njo in skupaj imata dva sinova, Roberta in Thomasa. Na žalost ta zakon trpi zaradi njegovih spominov iz otroštva, zahtev starševstva in negovanja ostarele matere. Mary ve za Patrickovo travmo iz preteklosti in mu skuša biti po najboljši močeh v oporo, a ko to pomeni, da bi morala zamižati pred alkoholizmom in nezvestobo, začne razmišljati o življenju brez njega.

 

Od 6. marca dalje boste lahko vsak petek ob 21.00 to vznemirljivo nadaljevanko gledali na programu CineStar TV Premiere 1.