BALERINA IN VIKTOR – IZREDNO SIMPATIČEN ANIMIRAN FILM OB PRIČETKU LETA

Felicija, sirota iz francoske Bretanje, ima eno samo strast: ples. Z najboljšim prijateljem Viktorjem, ki si želi postati velik izumitelj, se domislita norega načrta, kako pobegniti iz sirotišnice naravnost v Pariz, mesto luči, kjer ravnokar gradijo Eifflov stolp. Felicija se mora tam bojevati kot še nikoli doslej; preseči mora samo sebe in se naučiti iz lastnih napak, da uresniči svoje najbolj nore sanje: postati primabalerina v pariški Operi…

 
Po scenariju Carol Noble, Erica Summerja in Laurenta Zeitouna sta risani film, ki je nastajal s pomočjo zajemanja plesnih korakov zvezdnikov pariške Opere Aurélie Dupont in Jérémieja Bélingarda, režirala Eric Summer in Éric Warin. Glasbo je prispeval Klaus Badelt. Glasove v angleški inačici likom posojajo Elle Fanning, Dane DeHaan, Maddie Ziegler in Carly Rae Jepsen, v slovenski sinhronizaciji pa Aleksander Golja (Viktor), Tina Ogrin (Felicija), Mirko Medved, Maja Kunšič, Katja Ogrin, Emanuela Montanič in Sašo Prešeren.

 

Čarobno animirano pustolovščino BALERINA IN VIKTOR si v kinu lahko ogledate od 5. januarja. Distributer filma je podjetje BLITZ Film & Video Distribution.