PO SLOVENIJI SE IŠČE EMILY!

PREMIERNI DOGODKI PSIHOLOŠKEGA TRILERJA NAVDUŠILI PRVE OBISKOVALCE

 

 

Pred nekaj dnevi so po slovenskih ulicah zaokrožili letaki o pogrešani Emily. Šlo se je za promocijo težko pričakovanega, izredno elegantnega psihološkega trilerja MILO ZA DRAGO, z Blake Lively in Anno Kendrick v glavni vlogi. V filmu, posnetem po knjižni uspešnici,  neznano kam izgine Emily (Blake Lively) in odgovor na to, kaj se je z njo zgodilo, so dobili vsi obiskovalci včerajšnjih dogodkov po Sloveniji. Na svoj račun so prišle predvsem pripadnice nežnejšega spola, saj jim je filmska uspešnica zaradi svoje elegantnosti, prefinjenosti in čutnosti pisana na kožo, med njimi pa napeta in srhljiva zgodba nikakor ni razočarala tudi marsikaterega moškega.

 

V vseh Cineplexxih po Sloveniji so Milo za drago pozdravili s tematskim večerom Ladies Night. V mariborskem Cineplexxu je za dobro vzdušje na septembrskem Ladies nightu skrbela moderatorka Mihaela Margan. Prost večer si je vzela tudi plesalka Gordana Grandošek Whiddon, ki je prišla s prijateljico, znano fotografinjo, Natalijo Jelušič Babič. V Kranju so se ženskega večera udeležile tudi slovenske blogerke in vlogerke; mami blogerka Maja Murič in mlada vlogerka Lana Novak Šimenc sta si film ogledali s prijateljico, mlada Tia Petek pa v družbi svoje mame. Tina Guček je prijeten večer v kinu preživela s svojim možem. V družni prijateljic sta prišli še Nina Uršič in manekenka Katarina Jurkovič. Za dobro vzdušje je poskrbela moderatorka Azra Selimanovič. Obiskovalke so se razveselile svežega izvoda revije Lady, srečna nagrajenka pa je prejela filmsko nagrado. Za sladkanje med filmom so tokrat poskrbeli bomboni M&M’s.

 

V ljubljanskem Koloseju so v družbi Radia Salomon iskali pogrešano Emily, obiskovalke so prejele izvod revije Vklop in vzorček parfuma Women’s Secret, za močne živce med ogledom trilerja pa je poskrbel Polleo Sport s proteinskimi čokoladicami ter Natural Addicts z riževimi krekerji. Uganko, kam je izginila Emily so med prvimi razvozlale Katarina Reenah Benček, Indira Ekič in Maja Ferme, v dvorani pa se je znašlo tudi kar nekaj moških, ki so bili nad filmov več kot navdušeni!

 

V Mariboxu pa je v čast filma Milo za drago potekal prvi tematski večer Queen’s Night in navdušil obiskovalke. Že pred filmom so damam ponudili osvežilno pijačo dobrodošlice, Gin&Tonic, med gledalkami pa je voditelj Jan Ternjak izžrebal nagrajenke.  Po filmu so jih nagradili še z dišečimi darilci.
Med gledalkami je bilo opaziti tudi precej znanih obrazov, med njimi Mašo Merc, manekenko in nekdanjo Miss Slovenije, Jasno Vale, blogerko in ženo znanega DJ-a Mika Valeta, Slovenko leta Petro Greiner, ki je prišla na Queen’s Night v spremstvu moža, Matejo Naberšnik, znano ustvarjalko filmske maske in mnoge druge. V avli so jim pripravili mogočna prestola, na katerih so se lahko obiskovalke fotografirale v družbi šarmantnega kralja.

 

 

Psihološki triler MILO ZA DRAGO (A Simple Favor) si že lahko ogledatew na rednem sporedu v vseh kinematografih po Sloveniji. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.

 

Sijoč in dodelan videz lahko vara. Nihče ni, kar se zdi. V osrčju zgodbe je nepričakovana junakinja, kakršnih smo vajenih iz filmov noir – vedno vedra in praktična mama iz predmestja in vlogerka Stephanie (Anna Kendrick). Njeno živahno iskanje družinske sreče, prijateljstev in za obliznit dobrih kuharskih receptov jo po naključju pripelje v zamotano klobko umazanih skrivnosti in usodnih laži, ko spozna nadvse glamurozno mamo Emily (Blake Lively).

 

Emily že ob prvem srečanju Stephanie predlaga, da bi se njuna sinova skupaj igrala, in Stephaniejina radovednost se razvname. Emily je skrivnostna in nadvse očarljiva, sploh ker živi življenje na veliki nogi: služba v mestu v svetu visoke mode, privlačen soprog, britanski pisatelj, in do zadnje podrobnosti popoln dom, kot bi ga izrezali iz kakšne za to specializirane revije. Stephanie je počaščena, da se Emily – tako vsaj kaže – naveže nanjo in jo ima za zaupnico in novo najboljšo prijateljico. Stephanie ima občutek, da ji je kot materi uspelo vdreti v svet svojih najbolj ekstravagantnih sanj.

 

»Eno uslugico bi potrebovala,« lepega popoldneva navrže Emily. Stephanie brez obotavljanja pristane, da bo po šoli pobrala Emilyjinega sina Nickya in ga peljala k sebi domov. A nekaj povsem preprostega se grdo zaplete, in Stephanie obtiči sama z Nickyjem, ne da bi se ji sanjalo, kaj se dogaja. S svojo vlogersko mantro »mame, najbolje, da vse postorite same« v mislih se s pomočjo svojih sledilcev na družabnih omrežjih loti iskanja izginule prijateljice. Niti sanja se ji ne, v kako zapleten misterij se zapleta; na preizkušnjo bodo postavljene meje prijateljstva in razkrite bodo šokantne skrivnosti. Stephanie se namreč podaja na kot noč temačno in živce parajoče potovanje v prevare, dvoličnost in prekrške – tudi svoje.